Door mijn baan in de horeca heb ik bijna geen tijd om naar de sportschool te gaan. Ik had het een paar weken geprobeerd, maar dat bleek toch erg zwaar te zijn en vooral lastig door de afwisselende werktijden. Hierdoor wilde ik toch in beweging blijven, want ik merkte aanzienlijk dat ik een onwijs slechte conditie had. Zelfs de trap op koste moeite, dus ik besloot zelf een schema te maken zodat ik thuis aan de slag kon met bewegen! Ik wilde voornamelijk mijn benen en kont wat gespierder hebben, dus heb ik de volgende oefeningen gedaan. Dit is het verslag van de eerste twee maanden. Wil je ook wat gespierdere benen en billen, maar heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan? Lees dan snel dit artikel en ga zelf aan de slag.

De eerste maand

Op 1 augustus begon ik met de oefeningen. Ik begon natuurlijk niet zo zwaar omdat mijn conditie daar nog niet aan toe was. Mijn schema voor de eerste maand ziet er als volgt uit:

 • 20x  regular squats
 • 10x  plie squats
 • 10x  lunges
 • 10x  donkey kicks
 • 10x  fire hydrants
 • 5x  push ups
 • 10 seconde planken
 • 10x  hip lifts  (ook wel de brug genoemd)
 • 10x single leg lifts
 • 10x  sideways leg lifts

Hier was ik per dag rond de 10 minuten mee bezig. Ik begon de eerste week met de eerste vijf oefeningen, de laatste drie had ik per week toegevoegd. Deze oefeningen had ik per week vijf dagen gedaan.

De tweede maand

Het is alweer 29 augustus. Ik merkte al verschil met hoe ik de oefeningen deed. Eerst ging het heel moeizaam, maar nu merk ik dat het steeds makkelijker gaat. Dus had ik mijn oefeningen met 5 verhoogd. Ook had ik weer twee oefeningen toegevoegd. Het schema van de tweede maand:

 • 25x regular squats
 • 15x plie squats
 • 15x lunges
 • 15x  donkey kicks
 • 15x  fire hydrants
 • 10x  push ups
 • 15 seconde planken
 • 15x  hip lifts
 • 10x single leg lifts
 • 10x  sideways leg lifts

Deze maand deed ik de oefeningen gemiddeld drie keer per week. Ook had ik erbij gefietst. De laatste week had ik elke dag een half uur gefietst. De derde week van de tweede maand had ik anderhalf uur gefietst wat best pittig was. De tweede maand ging wat moeizamer dan de eerste omdat ik het hier ook druk kreeg met mijn werk. Laat thuis ’s avonds waardoor ik geen zin en kracht meer had om mijn oefeningen te doen.

Hoe voelt mijn lichaam nu aan?

Ik merk al een groot verschil met mijn bouw. Het klinkt vreemd, na twee maanden al maar het is echt zo. Mijn bovenbenen zijn wat gespierder geworden, ook als ik ze aanspan voelen ze hard aan. Dit was eerst een stuk minder. Ook mijn billen zijn er op vooruit gegaan. Ook deze zijn strakker gelukkig! Maar ik ben er nog niet. Ik heb voornamelijk moeite met fietsen, dus dat zal ik vaker gaan doen. Ook heb ik het zwaar met mijn buikspieren. Ook die ga ik aanpakken. Voor de rest voelt mijn lichaam na de oefeningen heerlijk aan. Alles is weer een soort van los gekomen. De oefeningen doe ik voor het slapengaan. Daarna plof ik in bed en kijk nog een klein stukje serie om weer even in te dutten. Conclusie: Ik ben nu al blij met het resultaat.

Bekijk in het filmpje hieronder hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden!

Wat is jouw favoriete thuis workout?

Veel liefs, Gaby

When it starts to hurt, thats when the set starts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *