Zo, de kerstdagen zijn alweer voorbij! We hebben al heerlijke dingen gegeten, maar we zijn er nog niet! Haal de oliebollen maar weer tevoorschijn want oud en nieuw komt eraan. Weer een fris nieuw jaar in, alweer 2017. Ik heb drie heerlijke verse cocktails gemaakt om het oude jaar goed af te sluiten en het nieuwe jaar heerlijk te beginnen! Wil je iets orgineels serveren? Lees dan snel verder!

Cocktails met vers fruit.

De cocktails bestaan uit een heerlijk alcoholisch drankje en vers fruit! Een heerlijke combinatie. Het is even wat werk maar dan heb je ook wat! Het leek mij altijd al erg leuk om zelf cocktails te maken. Normaal ben ik niet zo van het drinken, maar een cocktail gaat er bij mij altijd wel in! Het leek me leuk om een soort smoothie te combineren met drank; mijn zelf gemaakte cocktail.

Very sweet but powerful

Deze cocktail is inderdaad erg zoet, maar ik ben gek op zoetigheid so bring it on!

Benodigdheden:

-een kwart van het glas Trojka pink

-100 ml sinaasappelsap

-een halve mango

-1 appel

-1 peer

-2 grapefruits het sap ervan

Keukengerei:

-blender of keukenmachine

-jus orange pers

Sour but very delicious!

-1 citroen

-4 limoenen

-2 bananen

-200 ml sinaasappelsap

-een kwart van het glas limoncello

-(vanille ijs is ook super lekker bij deze cocktail. Als je vanille ijs wil drie eetlepels toevoegen in de blender.

Red devil; blood orange

-200 ml sinaasappelsap

-een halve mango

-granaatappelsap

-1 banaan

De bereiding: 

Per cocktail in de blender voor 3 grote glazen, 4 kleine glazen. Voorbereiding 45 min.

Stap 1. Als je alle drie de cocktails wilt maken pers dan eerst al het sap uit. Ik begon met één netje sinaasappels uitpersen. Ik had genoeg sinaasappelsap voor alle cocktails. Pers vervolgens de citroen uit en doe dit in een apart glaasje samen met de vier limoenen, het sap ervan.

Stap 2. Pers ook de bloedsinasappel uit en ook dit gaat in een apart glas.

Stap 3. Snijd de granaatappel door in het midden. Haal de pitjes eruit en doe die in een blender. Blend alle pitjes op de hardste stand. Zeef het geheel met een grove zeef zodat de pitjes blijven zitten en het sap in een glas komt.

Stap 4. Schil al het fruit en doe het in de blender wat bij de cocktail hoort. Blend dit goed door samen met de sinaasappelsap zodat je geen stukjes meer hebt.


Stap 5. Doe de drank in het glas. Heb je een groter glas? Dan doe je een kwart van de drank in het glas en de rest de fruitsmoothie. Een kleiner glas? Doe dan een kleiner laagje, anders sta je snel op je kop, haha.

Stap 5. Decoreer je glas! Neem een schaaltje met een laagje limonade. Neem een ander schaaltje met een laagje suiker of zout wat je leuk vind. Doop je glas eerst op de kop in de limonade en daarna in het suiker. Nu heb je ook zo een leuk suikerrandje op je glas net als op de foto. Rietjes erbij en tada, een heerlijke cocktail. Natuurlijk kan je ze ook serveren als smoothie, zonder drank. Dan heb je gezonde fruitsmoothies.

Geslaagd of niet geslaagd?

Ik vond de cocktails heerlijk. Ik heb ze zelf met kerst geserveerd en iedereen vond ze erg lekker. De mannen vonden het zoet, maar niks kan lijken op bier niet waar? Wij vrouwen, althans ik houd wel van zoet! De vrouwen hebben ervan genoten. Mijn favoriet? Die met citroen was erg lekker. Dus ga het snel proberen harstikke leuk en lekker!

Heb jij wel eens cocktails gemaakt? Wat is jou favoriet?

Van joggingpak opde bank naar make-up en drank!

 

 

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *