Oh no! De zomer is alweer bijna afgelopen… nog een paar weken en dan gaan we weer de koude wintermaanden tegemoet. Daar kunnen we helaas niks tegen doen, maar we kunnen de laatste weken van de zomer nog wel heerlijk genieten van de laatste zonnestralen in ons kleine landje. Nu de temperatuur weer omhoog is gegaan is het wel lekker voor iets wat verkoelend is.
Ik werk in een horeca bedrijf waar ook een Happiness Station in zit. Voor degene die niet weten wat dat is leg ik het even kort uit. Bij een Happiness Station verkopen ze softijs van Ola. Het ijs bestaat uit verschillende smaken. Dat kan je natuurlijk lekker op een knapperig hoorntje nemen (de cone), maar ze hebben ook de populaire Swirl’s! Dit is een beker met ijs waar je je vingers bij opeet! Een Swirl bestaat uit een smaak softijs zelf gekozen, en allemaal toppings naar keuze. Dat wordt dan gemixt en heb je een heerlijk zelf samengesteld ijsje. De toppings bestaan uit van alles, bijvoorbeeld; aardbeien, ananas en meloen. Maar ook zoete dingen zoals; bruine chocola, witte chocola, karamel blokjes, enzovoort.
Ook bestaat er de Happy Shake. Dit is een zelf samengestelde milkshake, een mix van yoghurt, vanille ijs en fruit. Een gezonde variant van de normale milkshake.
Dit bracht mij op een idee om smoothies te maken met fruit en vanille ijs.

De watermeloen smoothie

Wat heb je nodig? Voor 2 glazen.

-Een kwart watermeloen kan je kopen bij de Appie. Neem daar dan de helft van voor de smoothies.
-6 grote aardbeien.
-200 ml sinaasappelsap.
-2 el vanille ijs. Ik heb een bak van basic roomijs van de Albert Heijn genomen.

image

Wat zit er in watermeloen?

Watermeloen is net zo goed voor de dorst als voor de trek. De naam van de meloen zegt het al. De meloen bestaat 95% uit water. Daarom is deze ook zo gezond voor je. Verder zit er vitamine c in, wat goed is voor het immuunsysteem, ijzer, is goed voor het bloed, ook zit er kalium in wat goed is voor een te hoge bloeddruk. Ook is de watermeloen goed voor de huid, ogen en haren! Een must dus in je fruitschaal!

Wat zit er in een aardbei?

De aardbeien bevatten weinig calorieën. Dus wil je caloriearm eten? Neem lekker wat aardbeien! Ook is dit fruitsoort rijk aan vitamine c en foliumzuur (vitamine B11 wordt het ook wel genoemd) dit is belangrijk voor de groei en de werking van het lichaam. Dit is zeer aan te raden voor de zwangere vrouw.
Leuk weetje: De aardbei is de enige fruitsoort met de zaadjes aan de buitenkant van de vrucht.

De druiven smoothie

-6 rode pitloze druiven.
-6 witte (groene) pitloze druiven.
-6 grote aardbeien.
-200 ml sinaasappelsap.
-2 el vanille ijs.

image

Wat zit er in een druif?

De druiven bevatten geen vitamine c, maar wel veel voedingsvezels. Dit zorgt voor een goede spijsvertering. Ook zit er veel kalium in de druiven.

De ananas smoothie

-8 stukjes ananas. Je kan een hele ananas kopen, maar ook losse verpakte stukjes in de supermarkt.
-Een kwart van een galiameloen.
-1 banaan.
-200 ml sinaasappelsap.
-2 el vanille ijs.

image

Wat zit er in ananas?

Ananas kan bij veel gerechten gebruikt worden, zowel warm en koud. Ananas is een heerlijke zoete vrucht, waar flink wat vitamine c in zit. Ook zitten er veel voedingsvezels in, ijzer, en vitamine b1: wat ons energie geeft!

Wat zit er in een galia meloen?

Ook deze zit boordevol met vitamine c. Ook kalium is weer één van de gezonde dingen die in de meloen zitten. Meloen is ook nog eens heerlijk voor de spijsvertering door de voedingsvezels.
Leuk weetje: je kan de meloen in stukjes snijden en invriezen. Vervolgens kan je ze gebruiken voor smoothies! Handy!

Conclusie

De smoothies waren heerlijk romig van smaak door de vanille ijs en heerlijk koel. Je kan ze dus gelijk drinken zonder eerst in de koeling te zetten! Dus ik zeg; geniet in het zonnetje van je heerlijke fruitige koude smoothie! Dit is een echte aanrader voor smoothie lovers.

Wat vond je van deze smoothies? Heb je wel eens ijs smoothies gedronken?

Veel liefs, Gaby

Drinking well is a form of self-respect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *