Het is kerst. The most wonderful time of the year, wat Andy Williams en mij betreft! Het is daarmee ook een periode waar ik persoonlijk erg naar uitkijk. Het samen zijn met mijn lieve familie, de mooie versieringen in huis en het uren tafelen met de meest foute kerstmuziek op de achtergrond. Ach. Heerlijk vind ik dat! Maar toch vind ik kerstavond net ietsjespietje leuker dan kerst zelf. Puur om het feit dat er dan altijd een leuk gezinsuitje op het programma staat. Dit jaar zijn mijn ouders, zusje en ik op kerstavond naar het Amsterdam Light Festival 2017/2018 geweest. En ik kan je alvast verklappen dat het eruuuughhh gezellig was! Ben je benieuwd wat dit festival inhoud? Lees dan snel verder!

Amsterdam Light Festival 2017-2018

Misschien is het je al opgevallen toen je kerstinkopen ging doen in onze mooie en historische hoofdstad, Amsterdam. Vanaf donderdag 30 november 2017 vindt namelijk de 6e editie van Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens dit jaarlijkse lichtkunstfestival voor jong en oud verandert het centrum van Amsterdam in een gezellige openluchtmuseum met kunstwerken en installaties van hedendaagse nationale- en internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten.

De watertour door Amsterdam

De watertour van het Amsterdam Light Festival 2017-2018 begon dit jaar bij het opstappunt aan de Herengracht. We stapte op een grote rondvaartboot, die versierd was in gezellige kerstsferen. Eenmaal aan boord kregen we een drankje naar keuze om op te warmen. Daarna startte de schipper de motor en begon de tour door de binnenstad van Amsterdam. Vanaf de Herengracht volgde we per boot de 6,5 kilometer rode lijn langs de grachten. De rode lijn geeft de route oftewel de loopdraas weer voor zowel de loop- als watertour.

Tijdens het event zijn er meer dan 40 kunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars, designers en architecten aanwezig. Maar wij stonden met de boot in de file, dus we hebben uiteindelijk niet alles gezien. Wel werd er bij elk object iets verteld door de tourguide. Zo weet je precies wat een kunstwerk moet voorstellen en wat het verteld over de stad. Door middel van het audio commentaar weet ik nu bijvoorbeeld dat iedere editie weer andere lichtkunstwerken worden gemaakt, speciaal voor Amsterdam Light Festival.

Conclusie: yay or nay?

Hoewel het Amsterdam Light Festival al zes jaar bestaat, was het voor ons de eerste keer dat we het event bezochten. Wij hadden goede verhalen gehoord, dus we boekte een reisje door de grachten. Het was een leuk uitje voor jong en oud. Met name de unieke en warme sfeer in de koudste maanden van het jaar, spreekt ons erg aan. Maar door de super enthousiaste berichten van diverse mensen hadden we er wel ietsjes meer van verwacht. Iets meer kunstwerken en verlichten grachtenpanden bijvoorbeeld. Wellicht hebben we niet alles gezien door de filé. Dat zou goed kunnen. Maar al met al was het een heerlijke en gezellige avond met mijn ouders en zusje!

Beschikbaarheid en kosten

Wil jij tijdens de kerstvakantie ook een watertour door Amsterdam maken? Dat kan! Water Colors Cruise verzorgd tot en met zondag 21 januari deze rondvaart mét audio commentaar over de meest spectaculaire lichtschulpturen. Een ticket kost ongeveer €21,50 per stuk. Maar er zijn ook aantrekkelijke aanbiedingen verkrijgbaar bij Groupon en Social Deal. Kijk voor meer informatie en de laatste updates op de Facebook pagina van Amsterdam Light Festival 2017/2018.

Let’s talk! Wat zijn jouw plannen tijdens de kerst(vakantie)?

It’s the most wonderful time of the year!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *