Het nieuwe jaar staat voor de deur en de goede voornemens zijn alweer gemaakt! Het is daarom hoog tijd om deze waanzinnig goede ideeën gelijk onder handen te nemen. Net als veel mensen bedacht ook ik voor mezelf een aantal persoonlijke doelen voor het komende jaar. Maar hoe zorg ik er nu voor dat ik mijn dromen nastreef? Nou, met de nieuwe Purpuz Planner natuurlijk. Maar wat is een Purpuz Planner? En wat kun je er eigenlijk mee? Ga er even heerlijk voor zitten, dan ik vertel het in dit artikel!

Wat is een Purpuz Planner?

Op het lifestyle-event showUP maakte ik kennis met Clen Verkleij, de bedenker van de Purpuz Planner. Deze ambitieuze en vrolijke man presenteerde vol trots zijn uitvinding/product waardoor we aan de praat raakte. Clen vertelde over het verhaal achter de agenda. Hij had een druk leven en raakte de balans kwijt met gevolg: een burn-out. Tijdens het proces om beter te worden, maakte hij samen met zijn coach een overzicht. Dit resulteerde tot de Purpuz Planner, een effectieve agenda die helpt om doelen te plannen, motiveren en reflecteren. Daarnaast motiveert en inspireert de Purpuz Planner je dagelijks om de beste versie van jezelf te zijn. Zijn enthousiaste sloeg op mij over en daarom mocht ik van Clen de Purpuz Planner 2018 testen. En laat dat nou precies zijn wat ik nodig heb om mijn dromen voor volgend jaar te verwezenlijken. Yay!

Hoe werkt de Purpuz Planner?

Bij het openslaan van de hardcover maak je kennis met Clen. Na de kennismaking, het jaaroverzicht en de 365 redenen voor feest begint de Purpuz Planner met een uitleg hoe de agenda werkt. Hierbij worden acht tools uitgelegd: Purpuz map, Purpuz matrix, Purpuz plan, Purpuz pad, maandplanning, weekplanning, dagreflectie en vragen aan jezelf. Dit zijn de acht stappen die je lijden naar jouw doel, geluk en succes. In elk hoofdstuk wordt er kort maar duidelijk uitgelegd wat er van je verwacht wordt. Zo maak je bij het eerste hoofdstuk de Purpux Map een mindmap om je droom te visualiseren. Gaandeweg krijg je door de hoofdstukken meer inzicht tot je droom. En is je doel bepaald? Dan ga je aan de slag met de agenda bestaande uit een maandplanning (je doel plannen), weken van de maand (je doel uitvoeren) en twee reflectiepagina’s (genieten van je groei).

Mijn doelen bepalen en toepassen

Net als mijn beste vriendinnenkind Gaby, die van de week een heel tof artikel schreef over haar goede voornemens, heb ook ik voor het komende jaar een aantal doelstellingen voor mezelf bepaald. Welgeteld drie om precies te zijn:

  1. Ik wil meer van de wereld zien;
  2. Ik wil beter voor mezelf zorgen in meerdere opzichten (denk hierbij aan mijn voeding, sporten en mindfulness);
  3. Ik wil mijn tijd beter gaan besteden en daarmee wil ik balans vinden tussen werk, blog, vrienden, familie en niet te vergeten me-time! 

Als je door middel van de acht tools je doelen hebt bepaald, kun je daarna je doel gaan plannen. Nadat ik mijn doelstellingen dus bepaald had ben ik met deze in mijn achterhoofd aan de slag gegaan. De agenda begint in de eerste week van januari, dus ik maakte alvast een klein beginnetje. Het valt mij op dat de agenda iedere maand in drie delen is opgedeeld; de maandplanner, de weekplanner en de reflectiepagina’s. Een hele logische indeling. In de maandplanner en weekplanner ga je verder om je doel uit te werken en aan het eind van elke maand vind je twee reflectiepagina’s. Zo blik je op een leuke manier terug op je progressie van de afgelopen maand. Ik vind dat een hele toffe toevoeging aan de Purpuz Planner, want zo kun je je resultaat gelijk meten. Maar het laatste hoofdstuk vind ik misschien nog wel het allerleukst; het werkboek. In dit hoofdstuk ga je aan de slag met het opstellen en formuleren van je doelen en het opstellen van een plan van aanpak. Super handig, maar vooral erg leerzaam!

Eindoordeel: yay or nay?

Ik kan niet anders dan deze agenda met een yay te beoordelen! Ik vind het concept ontzettend tof en jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen is iets wat ik belangrijk vind, hoe klein of groot de verandering ook is. En niet alleen de inhoud van de agenda is tof. Nee, ook de vormgeving van de Purpuz Planner is om door een ringetje te halen. Hij is overzichtelijk, strak en bevat niet te veel poespas, wat eventueel weer voor afleiding kan zorgen. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat de vakjes in de maandplanning aan de kleine kant zijn. Of ik schrijf gewoon te groot. Dat zou ook nog kunnen. Al met al kan ik de Purpuz Planner zeker aanraden!

De Purpuz Planner is verkrijgbaar voor slechts €34,99 per stuk, en is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

Zou jij de deze vernieuwende agenda aanschaffen om je droom te verwezenlijken?

Do what makes your soul shine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *