Zoals jullie zagen in de vlog zijn de dames ook naar het eiland Formentera geweest. Dit vonden wij een hartstikke mooi eiland en we zijn blij dat we er zijn geweest. Er zijn leuke tentjes te vinden en je kan super mooie foto’s maken! In dit artikel laten wij wat foto’s zien en vertellen wij over het eiland Formentera.

De heenreis van Ibiza naar Formentera

We liepen vanaf ons hotel naar de boot. Dit was twintig minuutjes lopen, maar dat was niet erg in verband met het mooie weer, dan is bijna alles minder erg. Toen we bij de boot waren kochten we twee kaartjes. Dit was €25,- per persoon, voor heen en terug. We vaarde een uurtje naar het eiland, we vertrokken om 12 uur en kwamen om 1 uur aan. We huurde twee fietsen om de hoek bij de haven. Dit was maar €6,- per fiets! Geen geld toch? Dus konden wij lekker met de fiets het eiland bekennen!

Over het eiland Formentera

Formentera wordt ook wel het kleine zusje van Ibiza gezien. Het kleine eilandje is 19 kilometer groot en dit kan je prima met de fiets doen, of als je van hiken houd, lekker lopend! Dit kan je in 1 dag lopend af. Op Formentera staan leuke kleine huisjes die er typisch Spaans uitzien. Wij vonden Formentera erg mooi en leuk, vooral omdat het er Spaans uitziet. Ook kan je de mooie blauwe zee bewonderen. Ook hadden ze leuke winkeltjes, niet zoals in Nederland de standaard winkels, maar echt winkeltjes die je alleen in Formentera hebt. Winkeltjes met leuke kleding, of souvenirsspullen, van alles! Je kan je ogen uitkijken op Formentera!

Fietsend over het eiland

In het begin was het moeilijk om de weg te kunnen vinden, zo in het vreemde waar je niks kent. Ook hadden wij geen goede kaart waar de wegen niet echt duidelijk opstonden. Toch hebben we alle plaatsjes die leuk en mooi schijnen te zijn gezien. Dus wij zijn super trots dat het is gelukt. We zijn eerst naar de plaats San Fransisco de Formentera geweest wat in het midden lag van het eiland. Dit is overigens de grootste plaats op Formentera. Hier waren de leuke winkeltjes en het dorpje zag er schattig en leuk uit.

Zo fietste we ook weer richting de haven en zagen we de zoutmeren. En een mooie zee wat zulk helder water had dat het op een zwembad leek. Es Pujols (beach) was de naam van dit plaatsje.

Tips voor als je fietsend een eiland op gaat

Natuurlijk hebben we ook wat tips voor als jullie een eiland op de fiets willen verkennen.

-Tip 1. Neem een pet mee, of doe er 1 op. Gaby had een pet op en dat is eigenlijk wel fijn. Vooral tegen een verbrand hoofd! Auwie.

-Tip 2. Neem zonnebrand mee. Om de drie uur moet je je opnieuw insmeren, maar op de fiets met de felle zon gaat het hard, vooral de bovenbenen, kuiten, het gezicht, de schouders en de armen. Dus smeer je goed in met een hoger factor dan je gewend bent.

-Tip 3. Drink genoeg water! Neem eventueel wat flesjes mee of koop daar wat flesjes water. Nu was alles in Formentera redelijk duur dus wij hadden zelf wat flesjes meegenomen. Door het fietsen (bewegen) en de hitte droog je sneller uit, dus is het belangrijk dat je heel veel drinkt.

Tip 4. Neem een duidelijke kaart mee waar je precies kan zien waar je je bevind met behulp van de straatbordjes. Omcirkel met een pen waar je je bevind of waar je bent geweest. Handig voor daar en leuk voor thuis om te zien waar je bent geweest. Dus neem een pen mee.

Tip 5. Voor de rest is het lekker als je je zwemkleding, zonnebrand en natuurlijk camera-apparatuur mee hebt om prachtige plaatjes te schieten. Wij hebben ons enorm vermaakt op het eiland op eigen houtje en hebben gezien wat we wilden zien.

Al zin om naar dit eilandje te gaan?

I love holiday!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *