Naast een jeepsafari door het noorden van Ibiza en Fiesta Mediëval hebben we nog véél meer gezien en beleefd op het eiland. Zelfs zoveel dat we er nog één keer een artikel aan willen toewijden. Vandaag zetten we speciaal voor jou nog 10 leuke hotspots in Ibiza op een rijtje. Mocht je dus binnenkort het eiland gaan bezoeken? Neem dan zeker dit lijstje mee. Enjoy!

#01 – Playa d’ Bossa

Playa d’en Bossa, dit mooie plaatsje is door de jaren heen een toeristische hotspot geworden. Dit komt voornamelijk door het lange zandstrand, de gunstige ligging van het vliegveld en de bekende clubs en boulevard. De stad ligt in het zuiden, maar is ook prima te bereiken vanaf Sant Antoni de Portmany en andere steden. Daarnaast is het tevens mogelijk om de boot te pakken naar Formentera. Kortom, er is genoeg te zien en doen!

#02 – Blue Marlin

Blue Marlin, ja dat is toch wel hét voorbeeld van het VIP-leven op Ibiza. Je kunt er genieten op luxe ligbedden aan het strand van Cala Jondal, terwijl je een glaasje champagne nipt. Deze trendy beachclub staat vooral bekend om de goede feesten, het heerlijke eten en het hoge uitgave-patroon.

#03 – Cova de Can Marçà

Cova de Can Marçà behoort tot één van de oudste grotten van het eiland. Men schat de grot ouder dan 100.000 jaar. Geloof me, dat is écht immens oud! Door de jaren heen heeft de grot de meest indrukwekkende stalagmieten en stalactieten ontwikkeld. Bovendien vind je in de grotten ook een waterbeddingen en een waterval, waarbij ze een leuke lichtshow hebben ontwikkeld.

#04 – Ushuaïa Ibiza

Ushu wattes? Ja, het is lastig uit te spreken, maar Ushuaïa is toch wel the place to be in Ibiza. In Playa d’en Bossa vind je Ushuaïa Beach Club. Het begon in 2008 als een strandrestaurant. Een jaar later verhuisde ze een stukje verder en vanaf dat moment zijn ze bekend geworden. Sinds 2011 kun je naast de poolparties en strandfeesten ook vertoeven in het Beach Hotel met diverse restaurants en wellness mogelijkheden.

#05 – Santa Eulalia Del Rio

Santa Eulalia Del Rio is qua inwonersaantal de derde badplaats van Ibiza. In de omgeving vind je schattige dorpjes, mooie stranden, uitgestrekte natuur en vele hippiemarktjes. De stad staat bekend als het gastronomische en culturele centrum van het eiland. Wanneer je op zoek bent naar een ontspannen verblijf op Ibiza, dan zit je in deze regio dus goed.

#06 – Bambuddha Grove

Wil je een avondje iets anders eten dan tapas of paella? Reserveer dan eens een tafeltje bij Bambuddha Grove. Dit is een Mediterraans restaurant met moderne gerechten geïnspireerd op de oude Spice Route van Spanje, via Thailand, Vietnam naar Japan. Bambuddha Grove ligt in het hartje van Ibiza is meer dan een restaurant, het is een avontuur voor je verbeelding én je smaakpapillen. Kortom, de moeite waard!

#07 – Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni de Portmany is na Eivissa de grootste stad van het eiland, en het ligt aan de baai in het noordwesten van het eiland. Vroeger was de plaats een klein vissersdorp, maar het huidige Sant Antoni is een aaneenschakeling van hotels, appartementen, kroegen, cafés en clubs en is volledig gericht op het toerisme. De 14de eeuwse kerk van de plaats is inmiddels omringd door moderne hotelgebouwen, maar is zeker nog de moeite van een bezoek waard. Een andere bezienswaardigheid in Sant Antoni is het kunstwerk het ‘Ei van Columbus’ dat zich op de boulevard bevindt. Bekend staat deze badplaats vooral om de spectaculaire zonsondergangen en de beroemde clubs, waar de beste dj’s van de wereld in de zomer komen draaien.

#08 – Ses Salines

Ses Salines is een beschermd natuurgebied met prachtige zoutmeren. Deze zoutmeren zorgen voor een enorme zoutwinning die hier al eeuwenlang plaatsvindt. Het was altijd de belangrijkste industrie van het eiland totdat het toerisme toenam. Het wordt ook het ‘witte goud’ van Ibiza genoemd. Wanneer je langs deze zoutmeren rijdt, is het zeker de moeite waard om ook even uit te stappen om te kijken wat er hier verder nog te vinden is. Je komt er namelijk ook duinen, pijnbomen en het strand ‘Platja de Salines’ tegen.

#09 – Hippiemarkt Las Dalis

Eén van de grotere en bekendere hippie markten is Las Dalias. Op Valentijnsdag in 1985 is de ‘mercadillo las Dalias’ ontstaan met vijf kraampjes en een paar bezoekers. Inmiddels ruim 30 jaar verder is deze markt uitgegroeid tot zo’n 200 kraampjes en op sommige zaterdagen in de zomermaanden zijn er rond de 20.000 bezoekers. Inmiddels is Las Dalias veel meer dan alleen een markt, heerlijke gerechtjes, cocktails, live muziek en nog veel meer. Handig om te weten, naast de markt is een parkeerterrein waar je een paar euro voor betaalt om je auto te parkeren. Inmiddels is er ook een webshop waar verschillende producten te koop op worden aangeboden. Tip! Van juni tot september zijn er ook night markets die zeker de moeite waard zijn om te kijken!

#10 – Portinatx

In het uiterste noorden van Ibiza ligt de badplaats Portinatx, die vooral populair bij families en veel Duitse en Engelse toeristen brengen hier hun vakantie door. ’s Avonds is in de badplaats genoeg te beleven. Je vindt in Portinatx vele restaurants, bars en cafés, waaronder Engelse pubs en Music bars. Maar Portinatx heeft haar populariteit toch wel te danken aan de stranden en de schoonheid van de baai.

Dit waren naar onze mening toch wel de tien leukste plekjes op Ibiza. Natuurlijk zijn er nog véél meer hotspots op het eiland, maar ook wij moeten die nog ontdekken.

Welke hotspot spreekt jou het meeste aan? Of heb jij nog een toevoeging aan de lijst? Post het in de comments!

Ibiza is calling and I must go!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *