Mijn vader en ik hebben een gezamenlijke hobby namelijk; fotograferen! Super leuk. Hij begon hiermee. Ik vond het leuk en interessant en keek veel filmpjes met hem mee als hij het enthousiast liet zien wat hij nieuw had geleerd. Mijn vader was vorig jaar meegegaan met een kleine 3,5 uurs cursus fotografie. Dit leek ons leuk om samen te doen, dus was afgelopen zaterdag de dag van het fotograferen in Amsterdam!

Over Photothema

Twee mensen met 1 hobby. Fotograferen. Wat als ze daar nou hun geld mee konden verdienen? Een spontaan stel, Anton en Laurien, hebben dit opgezet en begonnen met leuke workshops geven aan mensen die wat meer wilde weten over fotograferen. Later deden ze ook verdere reizen erbij. Zo konden zij ook nog leuke plaatjes schieten en mensen helpen!

De workshop

Op de website van Photothema.nl kan je kiezen wat voor workshop je wil. In oud Amsterdam, of van landschappen, nachtfotografie,wat je zelf leuk vind. Mijn vader en ik kozen voor een wandeling door oud Amsterdam. Een workshop kost €75 per persoon en als je minimaal twee deelnemers aanmeld krijg je 20% korting. Dat is nog eens meegenomen!

Wat heb ik geleerd?

We liepen door een gedeelte in Amsterdam waar ik normaal nooit kom. Vlak bij de Rokin. Daar zijn allerlei leuke riviertjes en leuke gedeeltes waar je foto’s kan maken. Ik heb flink wat dingen geleerd en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Zo weet ik nu dat als het bewolkt buiten is dat je eigenlijk het makkelijkst kan fotograferen maar dat je de lucht dan zo min mogelijk op de foto moet hebben omdat het dan lastig is met de belichting van de foto omdat de lucht dan snel wit op de foto toont en de rest donkerder. Bij heldere blauwe lucht kan de je lucht wel mee fotograferen. Ook heb ik geleerd om met belichting grafieken te werken. Dit deed ik nooit omdat ik er nooit wat van begreep, maar nu is het haarfijn uitgelegd. Ook heb ik handige apps gedownload waarmee ik makkelijk foto’s kan bewerken.

Mijn camera instellingen

Ook kwam ik erachter dat mijn camera instellingen niet helemaal juist stonden. Ik snapte nooit wat al die verschillende scherpstelpunten voorstelde, maar nu weet ik het verschil en staan ze op de goede instellingen. Ook krijg je na de workshop een e-mail met instellingen, wat het inhoud en hoe je het veranderd. Dat is altijd handig.

De foto’s

Ik heb hier wat foto’s die ik heb gemaakt tijdens de workshop. Dit was puur om te oefenen. Zo heb ik een foto gemaakt van een gekleurde fiets zodat ik de achtergrond zwart wit kan maken, en de fiets gekleurd kan houden. Dit heeft een leuk effect. Kennen jullie de schilderijen van Ikea? Deze hebben dit ook!

Enthousiast? Meld je aan!

Hierbij de link van de site om even rond te kijken. Naast workshops in Nederland kan je ook met Photothema op reis! Hoe leuk is dat? Foto’s maken in Afrika! Wie wil dit nou niet? Verder zijn het twee super aardige mensen die erg behulpzaam zijn!

Voor herhaling vatbaar?

Ja, zeker! Ik vond het erg leuk en gezellig om te doen. Volgende keer een andere trip! Ik zou nog wel wat willen weten over fotograferen in het donker!

Wil jij ook beter leren fotograferen?

We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *