Gisteren startte het nationale lifestyle-event Sfeerbeurs LaTable in de Grote Kerk te Naarden-Vesting. Dit luxueuze evenement staat al meer dan 20 jaar in het teken van zien, proeven en beleven op het gebied van beauty, home, food en lifestyle. Gaby en ik reisde af naar het eeuwen oude stadje en bezochten de beurs. In dit artikel vertel ik meer over ons middagje uit, en hoe het voelde om voor heel even een Gooisch meisje te zijn. Lees je mee?

Sfeerbeurs LaTable Naarden

Elk jaar naar aanloop van “the festive season” organiseert Interevent de Sfeerbeurs LaTable. Net als de voorgaande edities wordt de Grote Kerk in Naarden-Vesting omgetoverd tot een walhalla voor iedereen die houdt van exclusieve items. Denk hierbij aan juwelen, horloges, servies, wijn, linnen en andere bijzonderheden. Gaby en ik hebben nooit eerder een soort gelijk evenement bijgewoond, en daarom leek het ons leuk om voor een middagje rond te kijken in het leven van ”alleen maar nette mensen”.

Na een autoritje parkeerde we mijn bolide tussen de dure Porsches en bizar grote Range Rovers. Daarna liepen we naar de Grote Kerk. We konden ook gebruik maken van de gratis pendeldienst, maar wij vonden het juist erg leuk om Naarden met eigen ogen beter te ontdekken. Eenmaal aangekomen bij de Grote Kerk liepen we naar binnen, werden we hartelijk verwelkomt door de medewerkers van Sfeerbeurs LaTable en stalde we onze ”mantels” bij de garderode.

De Wondere Werelden

In de entree van de Grote Kerk stonden er zes fraai ingerichte etalages. Dit gaf een kort voorproefje van al hetgeen wat ons te wachten stond. Zo werden er luxe delicatessen van Paradijshof gepresenteerd, en was er kunst te zien van Ruben Verheggen en Eva Post. Maar om eerlijk te zijn trok het plafond  van de kerk meer onze aandacht. Ik bedoel: kijk dit nou. Wauw!

Daarna kwamen we terecht in de Wondere Werelden van LaTable. In dit gedeelte werd de wondere WoonWereld met het ultieme luxe interieur gepresenteerd. Dit is een inspirerend nieuw, open gedeelte in het midden van de Grote Kerk. Het design dat er staat is van Noort Interieur, en we kunnen niet anders zeggen dan dat we het erg mooi vinden!

De deelnemers van Sfeerbeurs LaTable

Na de Wonderen Wereld bezochten we nog ruim 50 andere stands. Ieder met zijn of haar assortiment aan luxueuze producten. Kroone & Co Antieke Sieraden, Zinnen op Linnen, Vandien Cashmier en Wolff and Hashlinghuis; het is slechts een kleine greep uit de deelnemerslijst. Het waren voor ons stuk voor stuk onbekende merken. Wat niet heel vreemd is, want de items van de merken behoren niet echt tot onze interesses. Maar het was zeker leuk om eens gezien te hebben.

Eén van de standhouders die onze doelgroep meer aanspreekt is Bloomon. Dit is een eigentijdse webshop, die bossen bloemen thuisbezorgd. Dit concept is opgericht door Patrick, Koen en Bart die niet alleen de bloemenindustrie op zijn kop willen zetten, maar mensen ook een goed gevoel willen bezorgen in de vorm van bloemen. Dat lukt hen best aardig, want meer dan 1.000 mensen bestellen nu al online. En dit kan wel eens komen door het gemakkelijke systeem dat er achter zit. Je kiest namelijk zelf de grote van het boeket en hoe vaak per maand je ze wilt ontvangen. De rest doet Bloomon. Simpel én bovendien heel leuk!

Daarnaast behoorde de stand van Arthur Tuytel ook tot één van onze favoriete. Deze chocolatier uit Alblasserdam presenteerde op Sfeerbeurs LaTable een reeks aan heerlijke en exclusieve chocolade. Onze favoriet? De Ertepellers. Dit zijn groengekleurde chocoladeballetjes met een wel heel leuk verhaal: de Papendrechtse boeren burgers hadden in de 19e eeuw akkertjes waarop ze doperwten teelden. De boeren namen ze mee naar de markt in Dordrecht en zo ontsond de bijnaam Ertepellers voor Papendrechts. Té leuk toch? Ik nam daarom een zakje mee van 125 gram voor slechts €3,50.

What else?

Daarnaast waren wij ook erg gecharmeerd van de prachtige sieraden van Joyline – Creations. Zij verkopen met name sieraden, die gemaakt zijn van diervriendelijke buffelhoorn. Maar bij Joyline kun je ook terecht voor woonaccessoires en tuinmeubilair, alles in natuurlijke tinten.

Tot slot trok de stand van MyoMy do goods onze aandacht. Tassen, tassen en nog eens tassen. We love it! Myomy do goods is een Nederlands modemerk, dat leren tassen ontwerpt, produceert en verkoopt vanuit een duurzame en ecologische gedachte. Een goed excuus om een nieuwe tas aan te schaffen, niet waar?

Conclusie: yay or nay?

Dure kwaliteitswijnen, design juwelen of artistieke hoedjes voor Prinsjesdag. Het is een hele andere wereld voor ons. De exclusieve producten op Sfeerbeurs LaTable zijn dan ook niet echt aan ons besteed. Wij worden eerder blij van eigentijdse merken zoals Bloomon en MyoMy do goods. Die passen meer bij ons. Ondanks dat wij niet echt tot de doelgroep van de beurs behoorde, was het wel ”enig” om het Gooische gevoel te ervaren. Maar voortaan houden het liever bij beurzen zoals Creative Life, ShowUp of de Huishoudbeurs. Kortom: het is wellicht een tof uitje voor je moeder of grootouders, maar voor jonge meiden zoals wij? Nay.

Kaartverkoop

Wil je toch inspiratie op doen bij dit luxe lifestyle-event? Dat kan! De beurs staat tot en met zondag 12 november in de Grote Kerk te Naarden-Vesting. Via de website van Sfeerbeurs LaTable kun je verschillende kaarten aanschaffen met waanzinnig leuke kortingen. Zo profiteer je vandaag van de vrouwendag-actie. Hierbij betaal je slechts voor één persoon en mag de 2e dame gratis mee naar binnen. Uiteraard worden de mannen op deze dag niet vergeten, want na 17.00 uur mogen zij gratis naar binnen.

Let’s talk! Waar doe jij graag inspiratie op voor jouw leefomgeving?

Your home should tell the story of who you are, and be a collection of what you love.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *