Tegenwoordig zijn er veel creatieve manieren om een foto te laten ontwikkelen. Bijvoorbeeld op canvas, hout of aluminium. Maar wist je dat het nu ook mogelijk is om een dierbare herinnering te vereeuwigen op plexiglas? Gaby en ik mochten dit van de webshop FotoOpGlas uitproberen om er vervolgens een review over te schrijven. Deze unieke kans pakte we met beide handen aan. We kozen een bewust voor een gedetailleerde en kleurrijke foto, zodat we het product op een aantal punten konden testen. Is het een do or don’t? Ik vertel het in deze review!

Over FotoOpGlas

Mag ik je voorstellen aan FotoOpGlas? Dit is één van de vele dochterondernemingen van het hoofdmerk FotoCadeau. Met al meer dan 13 jaar ervaring, claimen zij op hun site dat ze hoge kwaliteit producten leveren en daarvoor ook meerdere prijzen hebben ontvangen. Oké! Dit maakte ons wel heel erg nieuwsgierig naar de foto op plexiglas. De verwachtingen zijn nu dan ook sky high!

Wat houdt een foto op plexiglas in?

Dat vroegen wij ook af en zochten het op. Volgens FotoOpGlas is een foto op plexiglas een prachtig glansrijk en luxe kwaliteitsproduct dat je foto laat stralen. De details van je foto worden haarscherp afgebeeld, omdat de toplaag van een plexiglas foto geen zichtbare structuur heeft. De achterzijde van de glasplaat werken we af met een witte beschermlaag voor een optimaal contrast van kleuren. Daarnaast zorgt de hoogglans van het acrylglas voor een heldere, haarscherpe en lichtdoorlatende weergave van je foto. Onze printtechniek en afdrukkwaliteiten zijn ook zeer geschikt voor foto’s in High Definition (HD-)kwaliteit.

Duidelijk, maar hoe werkt het?

Het samenstellen van een foto op plexiglas is in principe heel simpel. Je gaat naar de website www.fotoopglas.nl en klikt op het kopje ”Foto op plexiglas”. Hieronder vind je een screenshot van de website. De volgende stappen wijst zich eigenlijk van zelf. De website is daarmee goed overzichtelijk. Kijk, en daar houden we van!

Daarna klik je op ”Begin met personaliseren”. In deze functie kun je jouw favoriete foto uploaden. Wij kozen voor een liggende vakantiefoto uit Ibiza. Een gedetailleerde, kleurrijke foto en tevens een prachtige herinnering aan onze trip naar Ibiza. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende diktes plexiglas, namelijk: 3, 5 of 8 mm. Wij kozen voor 5 mm. Ook kun je kiezen uit verschillende formaten. Dit kan variëren van 15 x 10 cm tot 200 x 120 cm. Voor ons project kozen het formaat van 60 x 40 cm.

De prijzen staan altijd naast de opties waaruit je kunt kiezen. Je weet dus precies hoeveel je op de factuur kunt verwachten. Dat is erg fijn!

Als extra optie kun je kiezen voor een ophangsysteem. Je kunt kiezen uit een ophangsysteem met of zonder RVS. Wij kozen voor het aanbevolen ophangsysteem zonder RVS, omdat wij de foto toch binnen gaan hangen. Wil jij de foto buiten hangen? Dan is het verstandig om een ophangsysteem met RVS te nemen.

Vervolgens ga je naar de laatste stap en dat is je bestelling controleren en je persoonlijke gegevens invoeren. Even betalen en binnen 3 á 5 werkdagen heb je jouw foto op plexiglas in huis. Zo simpel is het. Ik zeg; de kind kan de was doen!

Het resultaat

Na het bestellen van het product werden we goed op de hoogte gehouden van de bestellingstatus. Van het bericht dat de foto bij de pers ligt tot de leveringstijd. Dit vinden wij erg netjes. Binnen 3 werkdagen hadden we onze bestelling in huis. Dit is sneller nog dan de 3 tot 5 werkdagen, die Foto op Glas beloofd. Hiermee scoren ze zeker pluspunten!

Bij het openmaken van het pakket, zie ik direct dat het product veilig zit verpakt in de doos. Daarbij zit een kleine verpakking met het ophangsysteem. Wanneer ik de beveiligingsproducten verwijder, verschijnt er direct een glimlach op mijn gezicht. Ik zie een dierbare foto van mij en mijn allerbeste vriendin afgebeeld op een prachtige locatie in Ibiza! Ik raakte er even stil van.

De foto is gemaakt met mijn Nikon D5300 camera, waarvan de kwaliteit altijd loepzuiver is. Toch was ik bang dat de kwaliteit zou vervagen, omdat het formaat van de glasplaat best groot is. Maar is dat gelukkig helemaal goed gekomen. De details van de bergen, de planten en onze kleding is nauwkeurig te zien. Kortom, het eindresultaat is écht indrukwekkend.

De oplettende lezer heeft al gezien dat er in de hoeke van de moderne wanddecoratie ronde gaten zitten. Hiermee kun je door middel van het ophangsysteem de foto gemakkelijk aan de muur bevestigen. Heel handig, want dat scheelt weer boren en een hoop gedoe. Binnen no time hing de foto aan de wand. Erg handig dus!

Wat mij verder opviel, was dat er een beschermingsfolie op de foto zit. Toen ik deze er af haalde, zag ik een mooie glans op de foto. Wel vind ik dat er al vrij snel kleine krasjes en vingerafdrukken op de foto zichtbaar zijn. Pas daar goed mee op. Maar als je het even met een doekje en glasex er overheen gaat, dan zijn ze weer weg.

Conclusie

Misschien heb je al uit de review kunnen opmaken, dat ik ben erg tevreden over het product. Het eindresultaat is prachtig en zeker waardig om te schitteren aan de muur. Er zijn geen rare inktstrepen of andere mankementen te zien. Kortom, wij beoordelen de foto op plexiglas van FotoOpGlas.nl met een absolute yay!

De kosten

Bij FotoOpGlas.nl kun je dus kiezen uit diverse afmetingen. Elke afmeting heeft een andere tarief. Gaby en ik kregen een foto met het formaat 60 x 40 cm cadeau. Dit product kost zo’n €73,85 inclusief een ophangsysteem en verzendkosten. Het is best een grote uitgave, maar zeker de moeite waard!

Zou jij een foto op plexiglas aanschaffen? Zo ja, welke afbeelding zou je hiervoor gebruiken?

A picture is worth a thousand words, but the memories are priceless.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *