Naast de drukte rondom de laatste voorbereidingen voor mijn trip naar de Nederlandse Antillen, was er gelukkig ook nog even tijd om te ontspannen. Zo ging ik afgelopen zaterdag met mijn oma, moeder en drie tantes naar bij Drewes, een populaire schenkerij in Almere en omstreken. Hoewel ik de afgelopen weken erg op mijn voeding let en flink aan het sporten ben, heb ik alles geproefd. Ik bedoel er was zoveel lekkers, dat kon ik echt niet weerstaan. In dit artikel blik ik samen met jullie terug op een gezellige dag samen met mijn familie vol lekkere hapjes en drankjes!

Ons uitje

Periodiek gaan we met de familie op stap. Dat doen we, omdat we elkaar niet vaak zien en op deze manier doen we toch ons best om zo nu en dan even met elkaar op pas te gaan. Dit keer gingen naar Bij Drews in Almere. Niet alleen om bij te kletsen, maar ook om de 65ste verjaardag van mijn oma te vieren. Zo leuk! Hoewel Almere niet bepaald in de buurt ligt van ons, zijn we toch naar het ”verre” oosten afgereisd om te genieten van een luxe high tea. We zijn hier terecht gekomen via de activiteitenactie van Albert Heijn. Bij Drewes was één van de opties en volgens het web logen de recensies logen er niet over. Zo hebben zijn we terecht gekomen Bij Drewes, een schattig theehuisje dat vol theesoorten en benodigdheden staat, waar ook is er nog ruimte is om zelf een heerlijk kopje theetje te drinken met een hapje. Super leuk concept dus!

Kijk nou. Etagaires vol met deze heerlijke bonbons, pies, shortbread, sandwiches en verse scones met echte clotted cream. Yummmmmmmy!

Smi-sma-smikkelen maar!

Tijdens de High Tea Deluxe werden er heerlijke warme scone jam, clotted cream, koekjes, kleine sandwiches, vers gebakken gebakjes opgediend en alles wat nog meer uit de oven kwam die dag. Naast al het lekkers kregen we ook potjes thee. Voor een potje thee hadden we de keuze uit meer dan 10 soorten uit de gespecialiseerde theewinkel. Deze moest je zelf in een zakje doen met behulp van een theelepeltje. Ook alweer zo leuk bedacht! En om van de high tea een echt feestje te maken, serveerde ze ook nog eens een glas prosecco of verse jus. Wat een verwennerij! Het is daarom best logisch dat de high teas van Bij Drews al meer dan 15 jaar een begrip is in Almere en omstreken.

Conclusie: yay or nay?

Wij hebben onwijs genoten van de high tea bij Drews in Almere. Ik heb al best wat high teas gehad, maar deze vond ik toch wel een van de leukste! Normaal gesproken, zit je een uurtje aan een high tea. Wij zaten dit keer ruim 2,5 uur te tafelen. Het was gewoon zo gezellig en lekker! Bovendien is het personeel ook erg vriendelijk en is de locatie erg leuk! Het zit weliswaar in een zijstraatje, maar dat maakt niet uit. Men weet deze winkel goed te vinden zo blijkt, want het was best druk zo tijdens de high tea. Iedere bezoeker ging dan ook wel naar huis met een bijzondere thee soort. Ik vond Gember Lemon het lekkerst! En het eten? Dat was ook heerlijk! En dat is wel te merken, want ik ben een halve kilo aangekomen! Tja, nu maar hopen dat ik de komende vakantie nog een beetje toonbaar ben op het strand. Oops!

Zelf proeven?

Loopt het water al uit je mond? En wil jij ook genieten van deze lekkernijen? Dat kan! Bij Drewes heeft namelijk verschillende arrangementen, dus er is voor ieder wat wilt. Je kunt kiezen uit een mini high tea, waarbij je vier zoete lekkernijen krijgt. Dit is uitermate geschikt als je niet al te veel tijd hebt om bij te kletsen of net geluncht hebt. Dit arrangement is verkrijgbaar vanaf €8,95 per persoon. Heb je daarentegen wel tijd en stevige trek? Dan kan ik je de uitgebreide high tea aanbevelen. Deze hadden wij ook en is er al vanaf €17,95 per persoon. Meer info over acties, prijzen of reserveringen vind je op hun website.

Let’s talk! Wat vind jij de lekkerste traktatie bij een high tea?

Come, let us have some tea and talk about happy things.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *