Na de drukte van de kerstdagen besloten mijn vriend en ik even de rust op te zoeken. We dompelden ons onder in de Cantharel, een luxe vier sterren hotel in de omgeving van Apeldoorn. Het is dé aangewezen bestemming om weer helemaal tot jezelf te komen. Bovendien zijn er in de omgeving veel mooie bezienswaardigheden te bewonderen en vandaag vertel ik jullie alles over ons avontuur in Apeldoorn, dus lees vooral gezellig mee!

Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel 

Afgelopen dinsdag op woensdag verbleven Stan – mijn vriend – en ik een nachtje in De Cantharel. Dit is een hotel van Van der Valk in Ugchelen (omgeving Apeldoorn). Het hotel is super deluxe ingericht en telt ruim 160 kamers, met keuze uit de standaard- of comfort kamer, de comfort deluxe- of tuinsuite, de openhaard en openbad suite en de familiekamer. Wij hadden de comfort kamer, gelegen in de nieuwe vleugel van het hotel. De kamer is voorzien van luxe faciliteiten zoals: een open badkamer met een bad, afgesloten douche en toilet, twinbedden, flatscreen, bureau, zithoek, telefoon en draadloos internet. Klinkt dat niet goddelijk?

Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel 

Onze luxe comfort kamer

Een greep het veelzijdige assortiment

Naast overnachten is er ook een wellness center, The White Door. Hier kan je genieten van massages, gezichtsbehandelingen, een sauna, Turks stoombad en diverse douches. Wij hebben daar zeker gebruik van gemaakt en oh, wat is dat lekker. Net als het eten en drinken dat het hotel serveert. In het hotel kan je namelijk ontbijten, lunchen en dineren. Stan en ik hebben er één avond gedineerd, we hadden een driegangendiner in Le Restaurant, en dat was echt ultiem genieten! Ook het ontbijt was erg lekker en uitgebreid. Wat dat allemaal mag kosten? Genoeg, maar het is het meer dan waard!

Winkelcentrum Oranjerie 

Wat doe je als eerste wanneer je in een vreemde stad bent? Natuurlijk, shoppen! Ik als rasechte shop a holic kon het gewoon niet laten om het winkelcentrum op te zoeken. Ik was namelijk erg benieuwd hoe het is om te shoppen in Apeldoorn. Al snel belandde we in het winkelcentrum genaamd Oranjerie. Dit is een overdekt winkelcentrum in het centrum van Apeldoorn en telt ruim 60 winkels.

Mijn enige aanwinst tijdens het shoppen 🙂

Na een paar uur slenteren door het centrum van Apeldoorn hebben we ontzettend veel gezellig eettentjes, kledingwinkels en andere toffe winkels gespot. Ik moet bekennen dat ik de stad niet bepaald vernieuwend vond, maar toch vind ik het een fijne stad om te bezoeken. De stad moet het naar mijn mening vooral hebben van de charmes van het volk. Zij zijn zo beleefd en vriendelijk. Je voelt je welkom en thuis. Een voorbeeldje: we liepen de Jeans Store binnen om een paar spijkerbroeken voor Stan te scoren, en werden direct geholpen door een super enthousiaste verkoopmedewerker. De heer in kwestie was zo gepassioneerd dat hij niet uitgepraat raakte over alle ins- en outs op het gebied van jeans. Best grappig, want wist je bijvoorbeeld dat wasverzachter totaal niet goed is voor jeans? Het zou je vezels uit je broek afbreken waardoor er gaten ontstaan. Hee, weer wat geleerd, hihi!

De Veluwe

Naast het drukke centrum kent Apeldoorn ook een andere kant. Een hele rustige kant. Ik heb het over natuurgebied De Veluwe. Dit is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre. Met zo’n 1000 km² oppervlakte is er genoeg te zien en zijn er diverse wandelpaden voor de natuurliefhebbers onder ons, waaronder ikzelf. Jij, Kel? Ja, het klinkt misschien wat truttig, maar van het getjilp van de vogeltjes en groene omgeving word ik intens gelukkig!

Een kiekje van de Veluwe

Maar waar moet je beginnen met zoveel hectare grond? Het Van de Valk hotel biedt diverse wandelroutes aan om de Veluwe te verkennen. Hier maakte we gebruik van. Wij kozen voor de Van der Huchtboswandeling van circa 5 km. Deze route is opgesteld door het hotel zelf en er komen allerlei weetjes over flora en fauna voorbij. Erg leuk! Naar mate de wandeling vorderde besloten we onze eigen route te trekken. Of we hierdoor dingen zijn misgelopen, geen idee. Maar ik ben er zeker van dat dit de ultieme bestemming is om te genieten van het Nederlands natuurlijke schoon. Wij kwamen in ieder geval helemaal tot rust na alle hectische dagen rond kerst.

Paleis het Loo

Op dag van vertrek besloten we om toerist in eigen land te spelen en reden naar Paleis het Loo. Eigenlijk moet ik zeggen Winterpaleis het Loo, want vanaf 17 december staat het museum drie weken lang in het teken van kerst. Zo heeft het paleis allerlei koninklijk gedekte tafels met dit jaar als topstuk de gedekte tafel van Willem II en Anna Paulowna in de Audiëntiezaal. Ook zijn er traditioneel opgetuigde kerstbomen, handgemaakte groenversieringen en een echte ijsbaan op het Stallenplein aanwezig. Kortom: genoeg om te bewonderen.

De entree van Paleis het Loo 

De dolfijnen fontein

Twee willekeurige kamers uit Paleis het Loo

De achterzijde van Paleis het Loo, de tuin met een beeld van een godin uit de Griekse mythologie 

Oké, ik moet eerlijk bekennen dat Stan en ik blanco naar Paleis het Loo gingen. We hadden er beide wel eens van gehoord, maar wat het was? Geen idee. Nadat we ons hadden ingelezen door middel van een informatie boekje trokken we door het paleis. Zo leerde we tijdens de wandelroute over het ontstaan van het paleis, wie er onder andere leefde en wie de laatste bewoners waren. Ook werd er in elke kamer koninklijke stukken gepresenteerd, zoals servies, meubels en kledij. Het was erg indrukwekkend en mooi om te zien, but to be honest: het was niet bepaald ons ding. Toch was het zeker tof om een keer gezien te hebben.

Is Apeldoorn a YAY or NAY?

Hoewel we bij lange na niet alles van Apeldoorn hebben gezien, heeft deze stad toch mijn hartje gestolen. Ik beoordeel deze stad dan ook met een YAY! Niet alleen het hotel was geweldig, ook de gastvrijheid van de gemeenschap en de prachtige omgeving waren super! Ik vond het jammer om weer naar huis te gaan, want ik voelde me echt huis. Ik ben zeker van plan om nog een keer terug te komen en meer van Apeldoorn te ontdekken. Zo staan Nationaal Park de Hoge Veluwe, Apenheul, Natuurpark Berg & Bos, Nederlands Politiemuseum en CODA (Cultuur Onder Dak Apeldoorn) op mijn lijstje om te bezoeken. Kortom: Apeldoorn je was geweldig, en tot snel!

Heb jij Apeldoorn eens bezocht? Zo ja, wat vond je ervan?

Buitengewoon Apeldoorn.

2 Reacties

  1. Leuk om als Apeldoornse dit zo te lezen! Wist je trouwens dat Apeldoorn geen stad is maar een dorp met stadsrechten? Leuk ook om te lezen van de Cantharel ik wist niet dat ze zulke luxe kamers hadden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *