Feel Good Food van Pauline Weuring

Houston, we’ve got a problem, want naast mijn kleding- en tassenverslaving heb ik tegenwoordig ook een boekentik. Met name kookboeken zijn items waar ik momenteel geen genoeg van krijg. Deze nieuwe hobby is ontstaan na het lezen van de boeken van Rens Kroes. Zij heeft mij enthousiast gemaakt voor gezonde voeding en sindsdien betrap ik mezelf erop dat ik constant op zoek ben naar pure recepten. Bij Bruna zag ik een aantal interessante kookboeken liggen waaronder Feel Good Food van Pauline Weuring. Deze kreeg ik voor mijn verjaardag en inmiddels kan ik het boek dromen. Is het een yay or nay? Ik vertel het allemaal in deze blog, enjoy!

De schrijfster

Voordat ik over het boek ga beginnen, wil ik je eerst voorstellen aan Pauline Weuring (1981), de schrijfster van dit boek. Je kent haar misschien al van de populaire foodblog Uit Pauline’s Keuken. Eén van de grootste foodblogs van Nederland en sinds kort ook mijn favoriete blog als het gaat om verantwoorde recepten. Hoewel Pauline geen diëtiste of voedingsdeskundige is, heeft ze ongelofelijk veel kennis over voeding. Zo kan ze je prima vertellen welke voedingsstoffen een product bevat en hoe je lekkere, pure maaltijden kan bereiden vrij van geraffineerde suikers.

Annika (links) en Pauline (rechts) – bron: uitpaulineskeuken.nl

Naast een succesvolle blog, die ze samen met haar zus Annika runt, bracht ze al eerder twee kookboeken op de markt. Zo schreef ze Het voedselzandloperkookboek dat direct na verschijning een bestseller werd en waarvan meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar tweede boek Uit Pauline’s Keuken bleek een groot succes te zijn, want – net als het eerste boek – werd dit een besteller. Haar derde boek lanceerde Pauline vorig jaar oktober. Feel Good Food dus. Wederom een boek met lichte en makkelijke recepten waar je volgens Pauline heel blij van wordt.

De vormgeving en inhoud

Laat ik beginnen met de vormgeving van het boek. De kaft is alleen al een cadeau op zich, want er is gekozen voor zachte kleurtjes en een hele toffe foto van een stralende Pauline Weuring, die kijkt naar haar schaaltje met fattoush. Pauline heeft dus gelijk, het zijn weldegelijk recepten waar je heel vrolijk van wordt, hihi! Wanneer ik het boek opensla betrap ik mezelf ook brede lach, want de recepten zien er zo smakelijk uit #watertanden. Kortom: de frisheid en passie voor lekker eten spat er vanaf! GEWELDIG!

En dat Pauline niet uitgepraat raakt over voeding blijkt wel, want in de inhoudsopgave zie je gelijk de grote diversiteit dat het boek te bieden heeft. Het boek bevat namelijk meerdere hoofdstukken en is als volgt onderverdeeld: woord vooraf, over Pauline en handig; een handleiding waarin Pauline uitlegt waar bepaalde icoontjes voor staan in haar boek, zoals dit:

Gevolgd door het ontbijt, saladewijzer; hoe stel je een salade samen?, lunch, zo kook ik; tips over hoe Pauline kookt, diner, nagerechten, bij de koffie en weekendbites. Stuk voor stuk recepten die zijn gemaakt van verse en pure ingrediënten. I love it!

Ook healthy hot-spotlist vind ik een leuk hoofdstuk. Zo vertelt Pauline over fijne healthy hotspots waar je met een gerust hart een gezond ontbijtje, sapje, lunch of avondmaal kan scoren. Enkele oorbeelden zijn: SLA, By Lima Haarlem, Blender en Native Haarlem.

Daarnaast Pauline over haar cheat sheet oftewel een overzicht die precies vertelt hoelang je rijst moet koken, krijg je een kijkje in Pauline’s ultieme voorraadkast, kan je alles terugvinden in de receptenindex en tot slot bedankt ze op een bijzonder leuke en persoonlijke manier een aantal personen in het hoofdstuk “dankjewel” oftewel het dankwoord.

Ziet er goed uit, hé? En dat is slecht een greep uit het boek, want in totaal staan er om en nabij negentig recepten in. Allemaal eenvoudige recepten met voedzame en verse ingrediënten die gemakkelijk en overal verkrijgbaar zijn. Dus of je nu op zoek bent naar een lekkere snack of voedzaam ontbijtje, Feel Good Food heeft het. Het is mijn momenteel mijn grootste inspiratiebron wat betreft voeding.

Overige boekinformatie

Taal: Nederlands – Doelgroep: jongvolwassenen – Afmetingen: 247 x 178 x 21 mm – Gewicht: 681 gram – Verschijndatum: oktober 2016 – Druk: 1e druk – Aantal pagina’s: 208 pagina’s – ISBN: 9789035144828 – Uitgever: Prometheus

Conclusie

Ik kan niet anders zeggen dat het een genot is om Feel Good Food te lezen. De pure recepten, handige tips en weetjes, afbeeldingen en de persoonlijke stukken en anekdotes maakt dit kookboek voor mij als lezer tot een succes. Pauline’s passie voor voeding beleef je van het begin tot het einde en dat stimuleerde mij om zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo maakte ik de Californian Chicken Salad als lunch voor op werk #aanrader. Bovendien is het boek overzichtelijk, vernieuwend en de gerechten zijn easy om te maken. Zelfs de slechtste keukenprinses ter wereld kan met Feel Good Food een lekker, puur en verantwoord gerecht op tafel zetten.

Voor mij staan er veel nieuwe recepten in, dus ook ik kan voorlopig weer lekker experimenteren in de keuken. Ik ben vooral nog erg benieuwd naar de auberginecannelloi met spinazie en ricotta. Of nee, toch de falafel van doperwten met tzatziki. Ach, ik kan eigenlijk niet kiezen, want er het boek heeft zoveel te bieden. Kortom: voor ieder wat wils. Met dat gezegd te hebben, kan het ook niet anders dat ik dan het kookboek Feel Good Food van Pauline Weuring met een yay!

De prijs en verkooppunten

Het kookboek Feel Good Book van Pauline Weuring kost €19,99 en is verkrijgbaar in iedere (online) boekhandel.

Heb jij Feel Good Food al gelezen? Zo ja, wat is jouw favoriete recept?

Veel liefs, Kelly

Ik wil blij worden van iedere hap die ik neem.

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.