Niet iedereen lust geitenkaas, dat hoor ik vaak om me heen, maar ik ben er gek op. Ik eet dit al van kinds af aan, dus ik weet niet beter dan de aparte smaak van geitenkaas. Er zijn veel soorten van, persoonlijk vind ik ze niet allemaal even lekker. Ik ben gek op smeerbare geitenkaas. Het liefst met kruiden erin, dan zit er wat meer smaak aan. Ik vind de geschaafde geitenkaas wat minder lekker. In de smeerbare zit veel meer smaak, romiger en je hebt veel meer keuzes qua gerechten die je ermee kunt maken. Je zou de hele geitenkaas kunnen raspen en toevoegen in lasagne, dan vervang je de normale kaas. Het lekkerste lijkt me dat dan wel als je het toevoegt nadat de lasagne uit de oven komt, maar je kan het ook in andere gerechten verwerken. Bijvoorbeeld in panini broodjes, (tosti’s), pizza’s, pasta’s, toastjes en natuurlijk de salades. Ook is geitenkaas heerlijk in combinatie met bladerdeeg.

Het gerecht

Ik was met kerst een keer bij Van der Valk aan het dineren en zag op de kaart bij de voorgerechten een geitenkaas salade staan. Ik was gelijk overstag en koos voor de salade. Ik vond deze zo lekker dat ik de salade thuis zelf maakte alleen dan op mijn eigen manier. Ik ben gek op rucola sla of sla melange, de zoete appel past bij de geitenkaas en ik verzon er zelf een honing dressing bij. Daarnaast voegde ik nog wat lekkere knapperige groente toe voor een lekkere bite.

De ingrediënten

Het recept is voldoende voor twee a drie personen.

De bereidingstijd is 15 minuten.

  • 1 pakje geitenkaas met honing erin. (De smeerbare bij de Appie is al in plakjes gesneden, van eigen merk is prima). Als je de geitenkaas met honing erin te zoet vind kan je ook de naturel nemen.
  • Honing of sla dressing naturel
  • Gemengde sla melange zakje van 80 gram
  • 1 appel, van pink lady die vind ik het lekkerst
  • Een halve rode ui
  • 1 paprika
  • Een halve komkommer
  • Eventueel wat pijnboompitten

Je kunt eventueel ook verse tomaten toevoegen als je dat lekker vind. Ik houd niet zo van tomaten, dus heb ik die er niet in gedaan.

Tip! Voeg wat verse radijsjes toe voor een beetje pittigheid in je salade! Jummy!

Bereidingswijze

Stap 1. Snijd de geitenkaas in blokjes. Doe een kwart van de geitenkaas in een kom, waar je de salade in wilt serveren.

Stap 2. Snijd de rode ui in dunne plakjes. Doe ze in de schaal en haal de plakjes uit elkaar, zodat je fijne ringen hebt. Anders heb je één hap ui.

Stap 3. Snijd de appel en paprika in kleine stukjes.

Stap 4. Als je pijnboompitten gebruikt kan je ze even bakken in een koekenpan. Dan zit er een veel lekkerdere smaak aan, en zijn ze lekker knapperig.

Stap 5. Je hebt de kwart geitenkaas in de schaal zitten. Voeg daarbij ook een kwart van de appel en ui, zodat het goed verdeeld wordt. Daar bovenop doe je een beetje honing of dressing, wat je zelf lekker vind. Ik had naturel dressing gebruikt. (Ik had deze salade ook een keer met honing erover heen gemaakt wat ook erg lekker was).

Stap 6. Daarna doe je er wat gemengde sla op, weer wat geitenkaas, ui en appel. Zo maak je alles op en heb je alle smaken in je mond. Als laatst doe je er weer een beetje honing of dressing overheen.

Tip! Doe de salade tussen een wrap, dan heb je een heerlijke frisse zomerse maaltijd.

2016-07-25 23.50.47

Conclusie

Dit is één van mijn favoriete salades. Het is heerlijk fris, maar ook weer machtig door de geitenkaas. Dit ga ik zeker vaker maken!

Heb je wel eens een salade met geitenkaas gemaakt? Wat is jou favoriete combinatie?

Veel liefs, Gaby

The secret ingredient is always cheese.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *