Ik ben echt gek op soep, vooral als deze zelf gemaakt is. Het is lekker, gezond en makkelijk te maken, en je hebt super veel soorten soep dus kan je lekker afwisselen. Mijn oma vond mijn mosterdsoep altijd heerlijk en ik haar kippensoep die ze nog op de ouderwetse manier maakte wat het een heerlijke gezonde en verse kippensoep maakt.

Kippensoep ala oma

De soep is een heldere soep met verschillende groentes, stukken kip uiteraard, lekker veel vermicelli zodat de soep goed vult. Normaal ben ik dol op romige soepen, maar ik was al verslaafd aan deze soep toen ik kind was. En elke keer als je bij oma soep gingen eten was ik super blij. Dus nu probeerde ik hem zelf te maken en had het recept van mijn vader gekregen.

De ingrediënten 

-2 liter water

-2 kippenbouillon blokjes

-3 grote kippenpoten ongekruid (je kan er ook vier nemen als je wat meer kip in de soep wilt)

-400 gram grove soep groente (een zakje of vers gesneden) ik had een zakje gekozen, maar als je het vers wil snijden is het natuurlijk nog lekkerder.

-2,5 rij fijne vermicelli. (Ik doe hier altijd te veel van in, maar dat vind ik niet erg. Als je minder wil doe je 1,5 rij vermicelli)

-peper

Hoe maak je deze soep?

Voorbereiding: 5 min. Wachttijd: 45 min tot 60 min.

Stap 1. Zet alles klaar, snij de groente fijn als je gekozen hebt om zelf groente te snijden. Doe 2 liter water in je waterkoker. Als dit heeft gekookt doe je het in een grote soep pan. Zet dan het water op middelhoog vuur zodat het even verder kan koken.

Stap 2. Haal de kippenpoten uit de verpakking en doe deze heel in het kokende water. Zet dit dan op laag vuur. Dit moet drie kwartier tot een uur opstaan. Maar niet langer dan een uur anders word de kip te droog.

Stap 3. Na ongeveer drie kwartier haal je de kippenpoten eruit met een tang of vork. Leg deze even op een snijplank en laat deze een beetje afkoelen. Als je de kip met je vingers kan aanraken begin je de goede stukjes kip eraf te halen. Dit kan met de vingers, of met een vork. Het vel en de knarretjes gooi ik weg. Doe ondertussen de kippenbouillon blokjes in het water zodat dit zacht kan worden.

Stap 4. Voeg de vermicelli toe. Dit moet acht minuten zacht worden. Daarna voeg je de groente toe en de uitgezochte kip. Dit laat je nog even doorkoken tot alles lekker gaar is. Voeg naar smaak wat peper toe of eventueel zout als het nog niet zo zout is. En eetsmakelijk!

Bewaaradvies: je kan de soep twee dagen bewaren afgesloten in de koeling, of invriezen. Dan kan je zelf een bakje pakken en in de magnetron doen easy!

I love it!

De soep was goed gelukt! Natuurlijk smaakte hij wel anders dan als mijn oma de soep maakte, maar dat is logisch, je krijgt het nooit hetzelfde. Alsnog heb ik genoten van de soep en twee keer opgeschept! Door de vermicelli vult de soep wel goed, maar je kan er altijd een broodje bij doen of de soep als voorgerecht eten.

Wat vind jij de lekkerste soep?

Niks is lekkerder dan zelf gemaakte kippensoep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *