In een vorig artikel konden jullie al lezen dat ik bezig was met wat meer bewegen en wat gezonder eten. Ik vind hardlopen erg leuk en doe dit als het weer het toe laat één tot twee keer in de week. Af en toe ga ik ook een avond banen zwemmen met mijn schoonmoeder, heerlijk! Ik keek rond op Bol.com wat ze allemaal voor sportieve dingen hadden. Ik zag deze proteïne repen staan en ik was eigenlijk wel nieuwsgierig wat dit is en wat het doet. Let’s find out!

Het uitkiezen en bestellen van de repen

Het merk Body & Fit heeft flink wat smaken qua repen. Ik besloot eerst een doosje te nemen waar alle smaken in zitten. Zo kan ik alles proeven en kijken wat ik lekker vind. Ik deed de Body & Fit Clean Protein Bar (6x 2 smaken) mix box in mijn winkelmandje. Deze box is nu afgeprijsd van €16,70 naar €14,18. Als je een andere box wil die niet gemixt is is het goedkoper. Dan betaal je €11,03. En niet afgeprijsd kost dat €12,50. Ik bestelde het en kreeg het al super snel in huis! Als je voor tien uur in de avond bestelt heb je het de volgende werkdag al in huis.

De smaken van de repen 

Er zijn zes verschillende smaken. Ik zal ze nu opnoemen;

*Banana & Caramel 🙁

*Blueberry & Yoghurt 🙂

*Rasberry & White Chocolate 🙂

*Yoghurt & Berries 🙂

*Chocolate Caramel 🙂

*Apple Pie 🙁

Ik heb elke ochtend een reep genomen. Als ontbijt kan je een reep nemen en een stuk fruit erbij of een klein broodje wat je lekker vind. De repen vullen wel goed, alleen niet zoals een echt ontbijt. Ik had na de reep nog een beetje honger dus nam ik er een mandarijn bij of een sneetje brood met beleg. Mijn favoriete smaak is de Rasberry & White Chocolate. Deze heeft een lekkere fruitige smaak. Het smaakt echt naar framboos. De witte chocolade geeft een romige smaak eraan. De minst lekkere vind ik de Banana & Caramel. Dit was de eerste reep die ik probeerde. Ik dacht Oh nee, ik vind het eigenlijk niet zo lekker! Maar de andere smaken vond ik opzich wel lekker. Het is ook wennen, zo een reep.

Wat zit er in de repen?

In deze repen zitten veel goede eiwitten. Dit is goed voor de spiermassa. Ook bevat de reep prebiotische voedingsvezels. Dus het is vullend. En er zitten weinig calorieën in een reep! Maar liefst 179 per reep. Er zitten alleen gezonde eiwitten en voedingsvezels in, dus alles is puur. Geen chocolade randje, alles is erin verwerkt. Toen ik een reep uit de verpakking haalde voelde ze compact aan. Ze zien er gekleurd uit wat er wel leuk uitziet. Er zitten geen stukjes of iets in. Bij de eerste hap moest ik erg wennen. Het is erg dik en hard van structuur. Ik ervaarde het als “droog”. Maar dit was even wennen. Ik had nog nooit zoiets gegeten. En al met al is het eigenlijk best te doen! De smaken zijn lekker (achter de smaken staat een smiley met of ik het lekker vond of niet) maar de meeste smaken vond ik goed te doen. Alleen is de structuur van de reep erg wennen.

Love the protein bars or not?

Zal ik dit vaker bestellen als het op is? Ja, maar wel de smaken die ik lekker vind. De meeste lust ik wel, maar degene die ik niet lekker vind kunnen ze achterwege laten, haha! De reep is makkelijk om even snel op te eten in de auto of even tussendoor want deze kruimelt niet. Hij is vullend en goed van smaak dus al met al ben ik tevreden over de repen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik dit nog nooit heb geproefd van een ander merk. Ik had alleen proteïne drankjes en yoghurt geprobeerd en dit vond ik ook lekker. Maar natuurlijk wel weer bepaalde smaken die ik niet zo vond! Zo lust iedereen weer andere dingen.

Heb jij weleens een proteïne reep gegeten? Hoe vond je dit en van welk merk was dat?

Your body will be around a lot longer than that expensive handbag. Invest in yourself.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *