Van donderdag 12 tot en met maandag 16 mei 2016 presenteren Mister Kitchen en Pacific Parc voor de negende editie op rij, Het Weekend van de Rollende Keukens. Meer dan honderd mobiele eetgelegenheden verenigen zich tot één groot openluchtrestaurant op de Amsterdamse Westergasfabriek. Dit tot grote genoegen van Gaby en mij. Afgelopen zaterdag brachten wij voor het eerst een bezoekje aan dit jaarlijkse event. Benieuwd naar onze review? Lees dan vooral verder!

Rollende Keukens

Het Weekend van de Rollende Keukens is hét bekendste food festival van Nederland. Elk jaar staan er meer dan tientallen rollende keukens oftewel foodtrucks op het Amsterdamse terrein om allerlei overheerlijke gerechten te bereiden. Van Aziatisch tot puur Hollands, ze hebben het allemaal. Een kleine greep uit het veelzijdige assortiment: roti, cheeseburgers, oesters, kreeft, vis, insectenburgers, krekels op een stokje, hot dogs, gepofte aardappels, geroosterde maiskolven, verse soepen, ijs, poffertjes, wraps, biefstuk, donuts, brownies en nog veel meer. Kortom: een Walhalla aan eten.

Rollende Keukens

Verder staan er genoeg tentjes waar je drankjes kan kopen. Wij dronken verse fruitsapjes bij De dames van ‘t verboden fruit. Een klein sapfabriekje waarin de lekkerste fruitsapjes ter plekke worden gemaakt. Je kon onder andere kiezen uit: de Frozen Brazilian lemonade, citroen munt limonade of sap uit een verse kokosnoot. Uiteindelijk koos Gaby voor een verse jus en ik voor een heerlijk aardbeiensapje, jummie!

Rollende Keukens

Geen trek in een vers fruitsapje? Dan staan er nog een heleboel andere barretjes waar je drankjes kan kopen. Een leuk detail: uit milieuoverwegingen kan je op het festival een glas kopen. Mits je deze aanschaft, krijg je bij een elke volgende bestelling steeds een schoon exemplaar terug. Het wijn- en bierglas kost € 2,- per stuk. Het halve-liter-glas kost € 2,50 per stuk. Zoals de organisatie het zelf noemt kan je dit zien als een herbruikbaar souvenir of als je toegangskaartje voor het leukste-openbare-eetfestijn-zonder-muntjes-ter-wereld. Uiteraard mag je ook een eigen fles wijn of andere versnapering meenemen. Hoe cool is dat?

Rollende Keukens

Na ons drankje gingen we op zoektocht naar een avondmaal. Doordat het aanbod aan eten zo judge is, was het lastig om te kiezen. Luxe probleem, it is! Na een uur rondlopen hebben we een keuze kunnen maken. Gaby ging voor een crêpe met geitenkaas, honing en walnoten van de Crepes-Mobiel en ik nam de chicken curry van Curryup. Een pittige curry met kip, witte rijst, doperwten, rode kool, kroepoek en knoflooksaus.

Rollende Keukens

Bij elke foodtruck is er genoeg plaats om even te zitten of te staan. Zo kan je rustig je gerecht opeten.  Wat erg relaxed is. Net zo relaxed als de muziek die door diverse bandjes en singer-songwriters wordt gespeeld. Dit tilt de sfeer op het festival naar een hoger niveau, dus mocht je behoefte hebben om te dansen: alles is mogelijk!

Rollende Keukens

Het enige nadeel aan dit festival was het koude weer. Er kwam zo af en toe een regenbuitje langs en dan vluchtte iedereen naar een overdekte tent. Dit had eigenlijk ook wel iets knus, maar toch was het best vervelend als je net aan het eten was. Desalniettemin was het een erg geslaagd festival!

Rollende Keukens

Loopt het water je in de mond na het bekijken van deze review? Trek dan snel je schoenen aan en rij met piepende bandjes naar de Westergasfabriek, want de keukens zijn alleen vandaag nog geopend van 13.00 uur tot 23.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.rollendekeukens.amsterdam of bekijk de officiële Facebookpagina: http://www.facebook.com/RollendeKeukens.

Heb jij ‘Het Weekend van de Rollende Keukens’ al bezocht? Zo ja, wat vond jij ervan? Laat het ons weten!

Veel liefs, Kelly

Nothing brings people together like good food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *