Vorige week bezocht ik samen met mijn lieve moedertje de Huishoudbeurs. Dit is ons jaarlijkse uitje waarbij we non stop kunnen proeven, testen en shoppen. Ook hebben we genoten van diverse workshops en live optredens. Ondanks dat we continue geterroriseerd werden door goedgevulde trolleys, was het een super leuke avond! Net als de voorgaande jaren hebben we weer heel veel toffe aanbiedingen gescoord. Benieuwd welke koopjes? Ik vertel het vandaag in deze gezellige blog!

Huishoudbeurs – Het gezelligste dagje uit

Volgens mij heeft de Huishoudbeurs geen introductie nodig. Maar voor degene die het fenomeen nog niet kennen, leg ik het met alle liefde uit. De Huishoudbeurs is een jaarlijks evenement dat sinds 1950 ieder jaar in de RAI Amsterdam wordt gehouden. Als moderne huisvrouw kan je hier terecht voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van mode, verzorging, wonen, vrije tijd, culinair, gezondheid, workshops en nog zoveel meer leuks! Daarnaast kunnen de bezoekers ook genieten van Pasar Malam COLORS en de Negenmaandenbeurs. Kortom: het is een veelzijdige beurs voor de moderne huisvrouw van nu!

Beeld: Huishoudbeurs

Waar zullen we eens beginnen?

Dit jaar had de Huishoudbeurs maar liefst 13 hallen tot haar beschikking. Mijn moeder en ik hebben ze allemaal gezien, want stel je voor dat je iets mist, hihi! Zo was er een hal met fun & familie, food & drinks, happy & health, festival fantastique, home shop till you drop, home sweet home, fashion shop till you drop, fashion & beauty, Pasar Malam COLORS en drie hallen voor de negenmaandenbeurs, 

Beeld: Huishoudbeurs

Shop till we drop!

De eerste hal waar mijn moeder en ik binnenliepen was food & drink. Daar hebben we – hoe kan het ook anders – veel geproefd. Uiteraard konden we de aanbiedengen niet weerstaan en gingen met heel wat gevulde tasjes naar huis. Zo kocht mijn moeder chocoladerepen bij Milka, yoghurtjes bij Optimel en twee pakken kaas van Beemsterkaas. Ikzelf nam alleen twee pakken mee naar huis voor slechts €2,-. Daarbij kreeg ik een handige koeltas en een klein smoothieboekje. Ik kan dus weer lekker aan de haal met mijn smoothiemaker!

Hey! Waar zijn de CoolBest pakken? Op, hihi!

Vervolgens liepen we vanuit hal 11 door  naar hal 1, de fashion & beauty hal. Dat vind ik stiekem de leukste hal, omdat je dan nieuwe beauty producten kan testen. Dit jaar vond ik de meest indrukwekkende stand die van Garnier. Ik ben vergeten om er foto’s van te maken. Maar geloof me, het zag er uit als een prachtige wellnesstuin waar je kennis kon maken met de Loving Blends lijn. Mijn moeder kocht de Loving Blends Honing Goud Herstellende Masker, de Loving Blends Milde Haver Verzachtende shampoo en conditioner voor €7,- en ruiken overigens stuk voor stuk heerlijk fris!

Ook sieraden merk Heart to Get stond met een kleine stand in de enorme fashion & beauty hal. Ik ben echt dol op dit merk en moest daarom even spieken. Zoals de kenners vast en zeker weten, is het assortiment van Heart to Get niet bepaald goedkoop. Maar tijdens de beurs kostte alle sieraden slechts €15,- per stuk. Ongeloveloos! Het publiek kon kiezen uit armbandjes, kettingen en ringen. Ik kocht uiteindelijk deze drie armbandjes. 

Door naar de volgende hal: fashion shop till you drop. Een hal vol kleding, woohoo! Er stonden veel bekende Amsterdamse exposanten, zoals Costa Fashion en Leukelaarsjes.com. Maar de leukste was toch wel de stand van Butterfly. Dit is een kledingwinkel met een vestiging in Haarlem. Elke vrouw kan haar hart hier ophalen, want ze hebben maten van XS tot XL. Daarbij gaan ze mee met de trends van nu, dus je ziet er altijd hipperdepip uit. Zo kocht ik deze twee leuke blousjes. Een roze voor €15,- en donkergroene voor €25,-. 

Tot slot gingen we naar de home sweet home hal. Weer zo’n leuke hal. Hier deed ik ondermeer inspiratie op bij het wooninspiratie plein en kocht heel veel schattige woonaccessoires bij Les Brocanteurs Ommen. Voor de beurs zei deze winkel me helemaal niets, maar na wat research weet ik dat het een super toffe winkel/webshop is met brocante spulletjes! I like that! Ik kocht daarom deze lichtroze kan, een roze waxinehouder van glas, een brocante spiegel en een wit konijnenvachtje. Alles bij elkaar kostte €25,80.

Ga ik volgend jaar weer?

Nee. Ondanks dat ik een super gezellige avond met mijn moeder heb gehad, zal ik volgend jaar de beurs niet meer bezoeken. Het lijkt elk jaar een stuk minder te worden qua exposanten en dat vind ik jammer. Ik miste vooral de ketens zoals Blokker, Zeeman en Action. Maar grote merken zoals Autodrop, Vogue women en Marskramer waren dit jaar ook niet aanwezig. Een groot gemis, als je het mij vraagt. Bovendien was het tarief van mijn parkeerkaart ook een tegenvaller. Ik moest namelijk het dagtarief van €20,- betalen, terwijl we er maar drie uurtjes waren. Een beetje jammer!

Ben jij dit jaar naar de huishoudbeurs geweest? Zo ja, wat vond jij ervan?

I’m not a housewife. I’m a domestic goddess!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *