Speciaal voor mijn vakantie naar Ibiza was ik op zoek naar een goede topcoat. Ik kwam deze tegen bij HEMA voor slechts drie Eurootjes. In principe is er natuurlijk niets bijzonders aan een blanco topcoat, maar ik kocht er één met een zilver glittertje. Super leuk voor de zomer! Inmiddels heb ik de topcoat getest en vandaag vertel ik meer over deze nagellak. Lees je mee?

De topcoat collectie van HEMA

We kennen HEMA misschien wel als het meest veelzijdige warenhuis van Nederland. Van de betaalbare kleding tot de overheerlijke rookworsten; ze hebben bijna alles in huis. Zo ook nagelgarnituur waaronder veel kleurlakjes. Ik koop al jaren mijn nagellakjes bij de HEMA, want het zijn stuk voor stuk fijne producten. Door de jaren heen is de collectie van HEMA meerdere malen veranderd en vergroot. Ze hebben op het moment van schrijven bijvoorbeeld meer dan 100 verschillende nagellakjes waaronder diverse basecoats en topcoats. Dit was een paar jaar geleden wel anders.

De glitter topcoat van HEMA

Laat ik beginnen met de verpakking. Helaas ben ik daar niet zo enthousiast over. De topcoat zit namelijk verpakt in een doorzichtig, glazen potje met een zwarte draaidop. Niet heel bijzonder of vernieuwend dus. Gewoon basic en simpel, zoals we van HEMA gewend zijn.

Op de voorkant van het kleine potje staat het merk en de naam van het product. Het aantal mililiter (11 ml) en het bewaaradvies (na het openen is de topcoat zo’n 24 maanden houdbaar) vind je daarentegen op de achterkant.

Bij het opendraaien zie ik een breed kwastje met zwarte haartjes. En jaaa, daar word ik blij van! Ik ben namelijk een groot fan van brede kwastjes, want dan ben je lekker snel klaar en je nagels zijn binnen een mum van tijd gedekt.

En dan nu het meest lastige klusje; de nagels lakken. Ik moet zeggen dat de topcoat – mede door het borsteltje – soepel en makkelijk wegsmeert. Bij het aanbrengen zie ik direct dat het een mooie, dekkende topcoat is met fijne, zilveren glitters. Dat resultaat wilde ik graag zien!

Hoewel deze sprankelende topcoat bedoelt is voor een glinsterende finish over een kleurlak, gebruik ik hem gewoon als nagellak. Hij dekt namelijk prima en heeft ook nog eens een beschermende finish, dus waarom nog een kleurlak aanbrengen?

Na twee minuten is de topcoat zo goed als droog. Natuurlijk moet je wel even opletten dat je niet meteen klusjes gaat doen in het huishouden, want is de kans heel groot dat je weer opnieuw kunt beginnen. Dat zou zonde zijn!

Conclusie

Na een week zonnen, zwemmen en wilde trips in Ibiza, moet ik zeggen dat de topcoat goed zijn werk heeft gedaan. Ik heb geen moment omkijken gehad naar mijn nagels en ze zijn niet beschadigd of afgebroken. Pas na vijf dagen moest ik de bovenkant van mijn nagels even aantippen. Daarna waren mijn nagels weer goed als nieuw en kon ik opnieuw genieten van een mooie, feestelijke nageltjes. Kortom, ik ben tevreden!

De prijs en verkooppunten

De glitter topcoat van HEMA kost slechts drie Euro en is verkrijgbaar in alle HEMA-winkels en uiteraard op de webshop.

Wat vind jij van deze topcoat? Yay or nay? Laat het ons weten!

Life is too short to have naked nails.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *