Een paar weken geleden heb je kunnen lezen dat Gaby en ik naar Hizi Hair in Haarlem zijn geweest. We kozen voor een andere look en verfde onze lokken. Bij de behandeling boekte we een Olaplex behandeling en als extraatje kochten we voor onszelf de Olaplex No.3 Hairperfector. Inmiddels hebben we het product intensief gebruikt en in dit artikel vertel ik over mijn ervaring met het product. Is het een yay or nay? Je leest het in deze review!

Wat is Olaplex?

Olaplex, dit is volgens veel haarstyliste dé uitvinding op gebied van schoonheid. Het is een wondermiddel dat zorgt er voor dat je haar sterk en gezond blijft tijdens het verven van je haar. is een chemische verbinding bestaande uit één ingrediënt, zonder siliconen, sulfaten, ftalaten, DEA, aldehyden en olie, die kapotte verbindingen in het haar tijdens en na kleurbehandelingen herstelt. Het is dus een hulpmiddel en geen haarverf, zoals veel mensen denken.

Door het stylen, föhnen en verven van je lokken, raakt het haar beschadigd en worden de verbindingen (ook wel zwavelbruggen genoemd) in het haar continu gebroken. De schade uit zich in zwak en futloos haar. Daarnaast wordt je haarkleur sneller dof, voelt je haar droog aan, krijg je van die lelijke gespleten haarpunten of nog erger… Je haar breekt af. Een Olaplex behandeling helpt je haar om weer in topconditie te brengen en de Olaplex No.3 Hair Perfector zorgt er voor dat de zachtheid, glans en structuur van het haar ook tussen de salonbehandelingen door behouden blijft.

Hoe gebruik je het?

De intensieve Olaplex behandeling bestaat uit meerdere delen. Olaplex No.1 Hair Perfector wordt door de kapper toegevoegd aan de kleuring. Tijdens het verven zit het product dus al in je haar. Vandaar de verwarring dat sommige mensen denken dat het haarverf is. Olaplex No.2 Hair Perfector wordt tevens door de stylist aangebracht, maar dan direct nadat je kleuring is uitgespoeld. Olaplex No.3 Hair Perfector is daarentegen speciaal ontwikkeld voor het thuisgebruik. Zo kun je zelf de conditie van je haar bijhouden en elke dag genieten van stralende lokken.

Een thuisbehandeling, Olaplex No.3 Hair Perfector, is heel simpel om aan te brengen. Het werkt in principe hetzelfde als een haarmasker. Je brengt het product royaal aan op ongewassen handdoekdroog haar en kamt het door van aanzet tot punt. Vervolgens laat je de Olaplex zo’n 10 minuten inwerken. Bij extreem beschadigd haar wordt er aangeraden om het product een nacht te laten intrekken. Door de langere inwerktijd zou het resultaat namelijk verhogen.

Wanneer de Olaplex goed ingetrokken is, spoel je je haar zorgvuldig uit. Doe je dit niet, dan zal je gauw merken dat je haar vet wordt. Probeer daarom het product vooral in de punten te gebruiken en niet bij je wortels. Als je haar goed is uitgespoeld, verzorg het haar met een verzorgende shampoo en conditioner. Daarna zit de thuisbehandeling er weer op. Ikzelf gebruik de Olaplex No.3 Hairperfector één keer per week, maar je mag hem ook meerdere keren per week aanbrengen. Net wat jij prettig vind.

Eindoordeel: yay or nay?

Na een behoorlijke periode de Olaplex No.3 Hairperfector te hebben gebruikt, merk ik dat mijn haar weer glanzend, sterk en zacht van structuur is. Bovendien voelt mij haar minder droog als voorheen. De Olaplex behandeling heeft er voor gezorgd dat mijn lokken zelfs na het blonderen in nog betere conditie is als voor het verven. Dat is toch geweldig?

Wat ik ook erg fijn vind aan het product is dat ik telkens het gevoel heb alsof ik net bij de kapper vandaan kom. Zo’n heerlijk fris gevoel. Welke ingrediënten er precies in zitten? Ik heb geen idee. Het staat natuurlijk wel op de verpakking, maar de benamingen zeggen mij niet veel. Ik ben immers geen scheikundig expert. Maar ach, het resultaat zegt voor mij al genoeg. Wél goed om te weten is dat het product niet getest is op dieren en ook erg lekker ruikt. Als ik alle plusjes en minnetjes naast elkaar zet, zie ik gelijk dat ik het product niet anders kan beoordelen dan met een yay!

Kosten en verkooppunten

Aan dit wondermiddel zit natuurlijk wel een prijskaartje. Gaby en ik kochten de Olaplex No.3 Hairperfector bij Hizi Hair voor de adviesprijs van €32,50 per stuk. In het flesje zit 100 ml en naar schatting doe je daar ongeveer twee maanden mee. Qua prijs- en kwaliteitsverhouding is dat op zich wel te doen, vooral omdat het zijn vruchten afwerpt. Het is maar net of je het er voor over hebt. Wil je trouwens goedkoper uit zijn? Bij Hizi Hair geldt een standaard korting van 20% als je een Hizi Hair Card hebt. Dat is altijd leuk meegenomen! Heb je geen Hizi Hair bij jou in de buurt? Bestel het dan online via de Hizi Hair webshop. De verzendkosten zijn altijd gratis.

Zou dit product iets voor jouw haar zijn?

Invest in your hair, it is the crown you never take off.

2 Reacties

  1. Ik dacht dat het idd een haarverfsoort was. Niet dus. Hoe vaak dien je dit te gebruiken? Ik neem aan dat het om een tijdelijk herstel gaat, of hoef je het enkel 1-malig te gebruiken?

  2. Olaplex herstelbehandelingen en de No.3 mogen zo vaak gebruikt worden als nodig, omdat het niet op een proteïne-basis is. Je kunt er dus voor kiezen om het tijdelijk te gebruiken of voor een langere periode. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *