Na de eiland tour “typisch Kos” hadden we een dagje gepland om naar het vulkanische eiland Nisyros s te gaan. We werden om kwart voor elf opgehaald met de bus bij het hotel en haalde andere mensen op. Daarna reden we een klein half uurtje naar de haven van Kos. We waren daar om half twaalf. Om twaalf uur vertrok de boot dus we konden nog twintig minuutjes winkeltjes kijken voordat we vertrokken. Altijd leuk natuurlijk!

De boottocht

Door de wind was het water wat onrustig. Normaal ben ik zo een iemand die daar dus totaal niet tegen kan en daar was ik ook bang voor. Maar gelukkig viel het mee en vaarde de boot er goed doorheen. Het was een uur varen.  Eenmaal aangekomen kregen we kastjes met een oortje zodat we de gids daar doorheen konden horen omdat we met een grote groep waren. We kregen een korte rondleiding door de eerste stop, de haven en de hoofdstad wat er bij lag. Dit was in Mandraki. Zo konden we lekker wat eten.

Het eiland Nisyros

Het eiland Nisyros heeft een mythische achtergrond. In de strijd tegen de giganten brak Poseidon, God van de zee, met een drietand een stuk rots af en wierp dit naar Polybotes. Die rots vormde het eilandje Nisyros. Nisyros is 41 vierkante kilometer groot en heeft zo een 1000 inwoners. Het is daar dus erg rustig. Als je van een rustige vakantie houd is Nisyros zeker een aanrader. Er zijn maar 30 hotels. Verder zijn er veel typische Griekse restaurantjes waar ze van allemaal lekkernijen verkopen. Zo had ik een lekker bladerdeegbroodje met Fetakaas en hadden we allebei een lekker zelfgemaakt ijsje. Alles is typisch Grieks op dit eiland, de Burger King of H&M zal je hier niet vinden. Een beetje cultuur snuiven is altijd leuk.

De bezienswaardigheden

Verder zijn er veel dingen te zien op zo een klein eilandje. Alleen door de hoofdstad heen lopen is al een heel verschil met het eiland Kos. Alle straatjes zijn heel smal en alle huisjes liggen dicht tegen elkaar. Vandaar de smalle straatjes. Het doet me een beetje denken aan de film Harry Potter. De smalle straatjes en de dicht op elkaar gebouwde huisjes hebben ze expres gedaan zodat er meer schaduw is omdat het daar wel 50 graden kan worden in de zomer! Verder is het eiland voorzien van kerkjes, kloosters, want ze zijn daar ook erg gelovig. Verder zijn er vier plaatsjes in Nisyros.

De vulkaan

Ook staat dit eilandje bekend als het vulkanische eiland. Want er is een krater aanwezig van een slapende actieve vulkaan! Hier mochten wij een kijkje nemen. Dit was wel heel bijzonder. De zwavel lucht kwam je tegemoet, een beetje naar rotte eieren, maar dat wende vanzelf wel. Het was ongeveer vijf tot tien minuten naar beneden lopen. Daar konden we in de krater staan. Af en toe zag je zelfs zwavelachtige rook opstijgen. Dit was wel gaaf om te zien. We hadden wat foto’s gemaakt en zijn weer omhoog geklommen. Dit duurde ongeveer een kwartiertje.

Our way back

Na het bezoek van de krater gingen we weer in bussen opweg naar de haven terug naar de boot. Het was nu alweer zes uur. De zon ging al bijna onder. Onderweg op de boot is de zon onder gegaan en hebben we mooie foto’s kunnen schieten. Ik laat er hier twee zien de rest kan heb bekijken op de onderstaande link!  Een uurtje later waren we weer op Kos en werden we naar onze hotels gebracht. We waren om half negen in het hotel en konden gelijk aanschuiven bij het avond diner want we hadden onwijze honger!

Leuke trip?

Ja wij hebben zeker genoten van deze trip. Het is een klein schattig eilandje, maar toch veel te zien en te doen! Wil je meer foto’s zien van Nissiros? Volg mijn Facebookpagina!

Ben jij weleens op het mooie eilandje Nissiros geweest?

Travel is the only thing you buy what makes you richer.

2 Reacties

    1. Ja Ish het is een prachtig eiland en echt genieten van de leuke restaurantjes en kleine lokale winkeltjes, echt een aanrader om het cultuur van de Grieken te zien!
      Veel liefs, Gaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *