Vanaf 17 november staat Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch 7 dagen lang in het teken van de sfeervolle feestdagen tijdens Margriet Winter Fair. Op dit overdekte winterfeest kun je net als de voorgaande zestien edities genieten van spetterende optredens, culinaire hoogstandjes en creatieve workshops. Daarnaast is er ook de gelegenheid om de laatste mode en beauty-trends te zien langs de zijlijn van de catwalk. Kortom, er is voor ieder wat wils. Ik bracht afgelopen zaterdag een bezoekje aan dit eventement en in dit artikel vertel ik meer over mijn dagje uit. Kijk en lees je gezellig mee?

Margriet Winter Fair

Na een autorit van een uur kwam ik samen met mijn familie aan bij het gigantische parkeerterrein van de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. We parkeerde onze bolide en stapte vanaf daar op de gratis pendelbus richting de ingang van de beurs. Diva dingen, it is! Bij de entree word je toegangsticket gescand door één van de medewerkers, ontvang je een rode Margriet tas (om eindeloos te vullen) én een informatiefolder. In de folder vind je het bomvolle programma, praktische informatie (zoals toiletten en rookruimtes) en niet te vergeten een overzichtelijke looproute. Zo weet je zeker dat je niets mist. Héndig!

Dit jaar heeft Margiet Winter Fair ruim zes hallen tot haar beschikking. Daarnaast is er ook nog de Margriet Bieb, het Margriet Huis en het Columnistencafé waar je terecht kunt om vermaakt te worden. Door de dames van de info desk werd ons geadviseerd om ons als eerst in te schrijven voor de gratis workshops, dus dat deden we braaf! De workshops waren helaas al vol geboekt. Jammer, want ik had graag samen met mijn tante de workshop ”zilveren sieraden” willen volgen. Maar ach, geen probleem. Meer tijd om uitgebreid te shoppen dus!

En dan nu… Alle remmen los!

Oh, en dat deed ik. Big time! Mijn eerste aankoop deed ik bij de nogal drukke stand van Dijk Geluk uit Zeewolde. En dat is niet zomaar, want de dames van Dijk Geluk hebben een kraam vol met musthave sieraden van hoogwaardige kwaliteit. Tja, daar is natuurlijk (bijna) iedere vrouw dol op, including me! Ik kocht dan ook een paar taupekleurige oorhangers tegen een betaalbare prijs van €10,00. Té leuk!

Bij Gewoon Hipper kocht ik een leren sleutelhanger met bruine veertjes en een zilveren gelukshanger. Deze boho musthave accessoire zie ik vaak tijdens beurzen en moderne hippiemarkten. Ze trekken elke keer mijn aandacht, maar op de één of andere manier heb ik hem nooit gekocht terwijl ik hem super tof vind. Dit keer heb ik het dus wél gedaan, en vanaf nu hangt deze beige sleutelhanger ter waarde van €6,00 aan mijn sleutelbos.

Ook kocht ik bij hetzelfde kraampje een army velvet headband. Dit fluwelen haarbandje is momenteel trend dú moment in bloggersland. En ik moet bekennen dat ook ik HUGE fan ben van deze hype. Ze zijn mega praktisch (dag haar in to your face), zitten super fijn en staan ook nog eens lekker nonchalant. Kortom, fan dus. Momenteel liggen er dan ook drie soortgelijke haarbanden op mijn kaptafel. Een rode, zwarte en beige. En tada! Nu vul ik mijn beginnende collectie aan met een donker groene variant. De haarband kost €4,95.

Van al dat shoppen, krijg je natuurlijk vette trek. Ik nam dan ook een broodje gezond bij een lokale cateraar waar bijna geen plek was. Puntje van verbetering. Geen tijd voor een rustmomentje? Dan kun je bij Peijneburg een ontbijtkoekje scoren. Wat zeg ik? Twee ontbijtkoekjes! Ontbijtkoek met chocolade karamel en zeezout en chocolade brownie. Ben je niet zo’n ontbijtkoeker? Scoor dan zo’n lekkere ontbijt reep van Sultana. Te lekker!

Na al dat gesnoept kun je bij Colgate even je tanden poetsen en bij witten. Niemand wilt immers gaatjes of gele tanden. Bij de wasbak kun je gebruik maken van de nieuwe producten van Colgate en Elmex. to be honest heb ik daar niet mijn tanden staan poetsen, maar wel een budgetvriendelijke aanbieding gescoord. Yay! Ik kocht namelijk de Colgate Max White tandpasta, tandenborstel en whiteningstick. Wat dit precies is, houd ik nog even in het midden. Binnenkort kun je namelijk een uitgebreide review verwachten, dus het wordt vervolgd!

Bij de stand van Studio HØFT vond ik allerlei authentieke en minimalistische woonaccessoires. Hoewel de stand wat aan de kleine kant is, hebben ze genoeg te bieden. Plantenhangers, manden, kaarsenhouders, lampen en nog veel meer leuks. Ik kocht bij de drie dames van Studio HØFT deze twee kussens uit Bali voor slechts €25,00 per stuk.

  

Na uren rondlopen met drie tassen vol goodies, had ik gek genoeg nog voldoende energie om eens ouderwets te hoelahoepen. Een nostalgisch dingetje, want als klein meisje vond ik dit zó leuk! Ik kon dit uren doen samen met mijn vriendinnetjes op de camping in Schardam. Nou, eens kijken of ik het verleerd ben. Na de eerste beweging was het duidelijk: ik kan het nog, en stiekem vind ik het nog net zo leuk als vroeger (of misschien wel meer). Ik heb er ongeveer 15 minuten staan draaien, maar eigenlijk wil ik thuis ook wel wiebelen met mijn heupen. Afijn, ik kocht dus een Fitness hoelahoep 1.2 KG Paars/Grijs bij Matchu Sports voor €17,00. Na een aantal work outs in de huiskamer zal ik nog een review posten, dus dit wordt vervolgd!

Conclusie over Margriet Winter Fair: yay or nay?

Het was een hele lange, drukke en vermoeiende dag, maar het was het oh zó waard. Er was voldoende parkeergeldeenheid, een gratis pendelbusdienst, een garderobe en tassenstalling en bovenal was er wat te zien en te doen voor elke leeftijdscategorie. Het is daarmee een tof uitje voor jong en oud. Margriet Winter Fair heeft dan ook veel weg van de Huishoudbeurs, maar dan met iets meer klasse en een betere sfeer. Kortom, ik ben zeer positief over dit evenement. De enige minpunten die ik kan verzinnen is de top drukte, het te kort aan workshops en te weinig gelegenheid om rustig (en voordelig) te lunchen. Maar voor de rest; chapeau, Margriet!

Plan een bezoek!

Wil je ook alvast in de feeststemming komen, non-stop shoppen of meedoen aan gratis workshops? Wees er dan snel bij! Margriet Winter Fair staat tot en met donderdag 23 november in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Je kunt toegangskaarten kopen bij Primera of op de website van Margriet Winter Fair voor €19,95 per stuk. Trommel je vriendinnen op, en ervaar zelf hoe geweldig leuk deze beurs is. Nog niet overtuigd? Dan hierbij nog een kleine sfeerimpressie ter afsluiting:

Vertel! Ga jij naar Margriet Winter Fair? Zo ja, wat hoop je daar te vinden qua activiteiten?

Eat, drink, shop, be cozy and walking in a Winter Wonderland.

5 Reacties

 1. Gisteren naar de Winter Fair geweest, helaas vond ik het in Den Bosch niet zo mooi als in Utrecht. De Winter sfeer ontbrak hier, in Utrecht gezellige winterse uitstraling en aparte hal in kerst spulletjes.
  Vind het jammer dat ik samen met vriendin hier naar toe geweest ben. Betaalde € 40 p p voor bus en entree hiervoor, in Den Bosch zie je ons niet weer. Wij hoorde in de bus meer van deze reacties!

  1. Hi Hennie, bedankt voor je eerlijke feedback! Erg jammer dat je het dit jaar niet zo leuk vond ten opzichte van de voorgaande jaren. Dit jaar was mijn eerste keer op Margriet Winter Fair, en ik vond – zoals je kunt lezen – onwijs tof! Hopelijk is de volgende editie meer naar je wens.

 2. Ik ben jaren in Utrecht geweest en telkens was het top.nu de eerste keer in de Brabanthallen maar wat viel dat tegen zeg.weinig kerstsfeer en veel mensen van bijv. Postcodeloterij,vluchtelingenwerk,kinderarbeid,SP.ik vraag me af wat dat met Kerst te maken heeft.we zijn om 14 uur maar vertrokken want we hadden het wel gezien,echt jammer….

  1. Hoi Nelleke, bedankt voor je reactie! Wellicht kun je een e-mail sturen naar de redactie van Margriet. Dan kunnen zij voor verbetering zorgen. Heb je iets aan deze informatie? Liefs!

 3. al heel veel jaren gaan we ieder jaar weer naar de margriet winterfair
  ook dit jaar weer geweest, fijn lekker dicht bij voor ons
  mooi geregeld met de rode loper, ruimtelijker en genoeg gezien, gewinkeld
  lekker koffie met een bosche bol, met 6 dames zeggen we tot de volgende en hopenlijk weer in Den Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *