Als mijn vriend en ik vrij zijn, het is mooi weer of in elk geval droog en we hebben er tijd voor dan lopen wij graag in de duinen. Dit is gelukkig iets wat we allebei erg leuk vinden. De frisse lucht door je longen voelt heerlijk aan en soms zie je zulke mooie dingen. Sinds een paar maanden fotografeer ik in de duinen. Dit levert natuurlijk mooie beelden op, van de natuur zelf, van de dieren die er rond lopen, noem maar op. In dit artikel verklap ik met wat voor camera ik fotografeer en show ik de mooie plaatjes aan jullie die ik geschoten heb! Have fun en bekijk mijn zelfgemaakte foto’s hier!

1471873118653

Tijdens het varen een ooievaar tegen gekomen.

Hoe het begon

Vroeger toen ik een jaar of veertien was vond ik het al leuk om foto’s te maken. Het begon met de bekende selfies op mijn Samsung, maar al snel wilde ik een beter toestel. Deze kreeg ik van mijn oma, ontzettend lief. Mijn eerste echte camera; de Canon Powershot, in het roze. Ik was er gelijk verliefd op en maakte overal foto’s van. Ook op vakantie nam ik hem overal mee naar toe. Hij is klein, licht en maakt ook nog eens mooie foto’s. Tot ik een paar jaar later de foto’s van mijn vader bekeek. Die had een Nikon 3200 aangeschaft en hij had onwijs mooie foto’s gemaakt, wat ik natuurlijk ook wilde! Zo een camera kostte niet niks, maar toch had ik het geld bij elkaar gespaard. Ook kwam rond die tijd de blog in het oog, met Kelly. Dat kwam mooi uit want dan kon ik mijn nieuwe camera ook gebruiken voor de blog foto’s.

1471902283041

Bij in actie! Het duurde even maar het is me gelukt!

Wat voor camera en lenzen gebruik ik?

Ik had de Nikon 5300 aangeschaft vorig jaar in november. Ik vind deze camera super mooie opnames maken. Ook zitten er veel mogelijkheden op. Zo kan je via de Wi-Fi en GPS die in de camera zit makkelijk je foto’s delen met je mobiel, iPad, pc, met wat je maar wil. Dit vind ik echt super handig en één van de redenen waarom ik voor deze camera koos. Waar je ook bent; je kunt je foto’s eenvoudig overzetten via een programmaatje van Nikon; WMU genaamd die je gratis kan downloaden op de play store of app store. De camera kan je op je telefoon zien als Wi-Fi netwerk en vervolgens verbinden. Open het programma WMU en je kunt je foto’s gelijk overzetten. Super handy. De GPS op het toestel zorgt ervoor dat het toestel weet waar er gefotografeerd wordt. Dit is leuk om te weten als je op vakantie bent, of plekken waar je nog nooit bent geweest. Verder heeft de camera 24,2 megapixels dus de foto’s kunnen haarscherp vergroot worden. Ook is dit handig als je foto’s wilt inzoomen en eventueel bijsnijden. Zo kan je met een standaard lens; de 18-55 mooie foto’s maken van ver weg en later uitsnijden zodat je het dichtbij hebt. Dit is handig voor het fotograferen in de natuur.

1471875238757

In de zomer kan je mooie plaatjes schieten van de zomerse kleuren.

Ook heeft dit top toestel een kantelbaar schermpje (monitor) zodat je vanuit alle hoeken kan fotograferen. Bijvoorbeeld op een concert. Houd de camera boven je, kantel het schermpje naar beneden en je ziet precies wat je fotografeert!  Door de hoge ISO waarde (25.600) kan je alsnog prachtige foto’s maken in het donker zonder flits. Let op de lage sluitertijd, gebruik daarbij een statief zodat je de camera niet beweegt.

De camera filmt HD, dus ook een verbluffende mooie filmpjes kan de camera maken.Verder zitten er handige opties op de camera aan het draaiwiel (effecten). Fotografeer in het zwart/wit, of andere aparte stijlen om foto’s te maken. Kijk voor meer nuttige informatie op: www.nikon.nl. Typ je favoriete camera in en bekijk alle mogelijkheden. De bovenstaande mogelijkheden zijn mijn favoriete mogelijkheden en voor mij een must.

De camera is trouwens in drie fancy kleuren te krijgen; Zwart, donker rood en grijs. Ik heb de donkerrode die zie je over het algemeen niet zo veel.
Ik kocht mijn camera op www.cameranu.nl voor €598,- met de standaard lens. Later kocht ik een Tamron lens, de 18-200. Bij BCC. Deze lens is te krijgen voor €229,- met stabilisatie. (VC Nikon objectief) die ook onwijs mooie foto’s maakt en lekker ver in kan zoomen.

1471873311692

Een aparte libel op de vishengel van mijn vriend. Die kon ik niet laten gaan.

Conclusie

Het is dus één van mijn favoriete bezigheden om te fotograferen. Het geeft me een soort van rust, maar ook weer spanning. Lukt de foto? Wat komt eruit? Wat als ik het zo probeer? Je hebt zoveel mogelijkheden dat het leuk is om te experimenteren om de mooiste beelden te krijgen. Ik show nog wat foto’s die ik heb gemaakt. Je hebt er al een paar tussendoor gezien, maar hier nog een paar foto’s om een ideetje te krijgen wat ik leuk vind om te fotograferen.

Like en share mijn Facebook pagina Gaby’s Fotografie om op de hoogte te blijven van de foto’s die ik heb gemaakt! Enjoy!

1471875143700

Ook is het altijd erg leuk om nieuwe plekken te zien en vast te leggen.

1471903043403

Vooral bloemen vind ik erg mooi en leik om te fotograferen.

1471874938320

Dit hert was erg nieuwsgierig.

Fotografeer jij graag? Wat fotografeer je zoal en wat voor camera gebruik je?

Veel liefs, Gaby

Mijn herinneringen zijn de foto’s die ik heb gemaakt, foto’s behoud je voor altijd, dus zo ook je herinneringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *