Laatst hebben wij van Etos wat leuke schoonheidsproducten gekregen die we natuurlijk uitproberen! Ik had al vaker filmpjes op Facebook gezien over shapen en hightlighten in je make-up verwerken. Ik vond het altijd erg leuk om dat te zien. Toevallig zat er bij de spulletjes een shaping & highligting kit die ik meteen wilde uitproberen. Dit had ik nog nooit gedaan. Ik keek op internet naar wat plaatjes om te zien waar je de lichtere en donkere kleuren ongeveer moet aanbrengen zodat ik een idee had hoe het moest.

Bron

Wat is Shapen en Highlighten?

Shapen is een wat donkere kleur dan je foundation aanbrengen bij je contouren. Hiermee kan je schaduwen creëren waardoor je gezicht smaller kan lijken, je jukbeenderen beter uit kan laten komen zodat je sommige plekken op het gezicht beter uit kunt laten komen.
Highlighten is een lichtere kleur dan je foundation en daarmee kan je een mooie glanzende en vormgevende look creëren. Door de lichtere kleur kan je er wakkerder uit zien, jonger, enzovoort.

Wat heb je nodig?

-Een Highlighter & Shaping kit
-Foundation
-Poeder
-Make-up sponsje of kwast om het te vervagen
-Een kwastje als je een poeder kit hebt
-Oogschaduw een lichtere kleur en een donkere kleur
-Mascara
-Lipstift of lipgloss

Hoe maak je deze make-up look op een natuurlijke manier?

Stap 1. Reinig je gezicht voor je je make-up gaat aanbrengen. Masseer je gezicht in met een hydraterende crème. Ook gebruik ik een lip scrub van Etos, dit is ook nieuw voor mij. Gebruik je dit ook? Masseer je lippen zachtjes in met speciale lip scrub. Spoel het af met wat water en droog je lippen.

Stap 2. Doe een dun laagje gekleurde crème op je gezicht. Dit kan BB cream zijn, ik gebruik nu van Etos CC radiance cream. CC cream is net zoiets als BB cream, ook verzorgend, hydraterend en camouflerend, maar CC cream zorgt er ook voor dat je kleur gecorrigeerd wordt. Dat is voor mij wel goed omdat ik rode wangentjes heb. Over de CC cream doe ik nog een dun laagje matte foundation. Ik deed ook nog wat lip primer op mijn lippen ook van Etos.

Na de CC Cream van Etos.

Na de foundation.

Stap 3. Je begint eerst met de highlighter, deze breng je op je neusbrug, kin, onder de ogen, onder het boogje van je wenkbrauw en op je voorhoofd. Deze blend je even met een make-up sponsje of kwast. Ik gebruik een sponsje van de Kiko. Het ziet eruit als een eitje. Vervolgens breng je de donkere kleur aan bij je contouren. Ook doe ik een klein streepje op mijn neus. Ook de shaper smeer je goed uit, anders heb je hele lijnen op je gezicht.

Stap 4. Vervolgens breng je wat poeder aan om de verschillende kleuren wat te vervagen. Smeer de poeder goed uit naar je nek zodat je geen maskertje hebt 😉

De overige make-up

Stap 5. Deze make-up kan je aanbrengen zoals je zelf wilt. Ik vertel nu wat ik heb gedaan voor bij de rest van de make-up.
Ik doe een wat lichtere kleur op mijn ooglid tot de helft. Vervolgens doe ik een donkere kleur op, bruin op de andere helft van mijn ooglid. Hierdoor lijken mijn ogen blauwer en wat groter. Ik vind dit persoonlijk mooi.

Stap 6. Daarna doe ik wat mascara op mijn wimpers. Boven en onder. Normaal doe ik alleen boven mascara, maar nu doe ik mijn onderste wimpers ook.

Stap 7. Als laatste van mijn make-up doe ik wat lippenstift op van MAC. Deze geeft een mooie natuurlijke kleur. Lees hier het review van de lippenstift.

Daarna föhn ik mijn haar leuk in model. En tada! Een nieuwe look, en ook nog eens natuurlijk!

Wat vond ik van het shapen & highlighten?

Ik vond het heel leuk om te doen, weer wat nieuws geleerd! Ook de producten van Etos zijn erg fijn om mee te werken, erg makkelijk in gebruik en het ziet er natuurlijk uit wat ik ook belangrijk vind. Ik ga zeker vaker shaper en highlighter toevoegen aan mijn make-up! Dus heb je het nog nooit gedaan? Ik zeg: probeer het! Eraf halen kan altijd nog!

Make-up is not a tool meant to make an ugly thing beautiful, it is meant only to magnify the beauty that already exists.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *