Het is ongeveer een maand geleden dat ik voor het laatst naar de kapper ben geweest. In de tussentijd heeft mijn haar heel wat te verduren gehad door het non stop stijlen voor allerlei feestjes. Ik maakte hierbij geen gebruik van mijn nieuwe beschermingsserum #blond. Mijn lokken konden daarom wel weer een energie boost gebruiken. Ik boekte een heerlijke Olaplex herstelbehandeling bij mijn nieuwe vaste hairstylist, Denice, die werkzaam is bij Cosmo Hairstyling in IJmuiden. Ben je nu benieuwd wat dit precies inhoud én naar mijn ervaring? Pak er dan snel een vers kopje thee bij, en lees gezellig mee. Enjoy!

Wat is een Olaplex herstelbehandeling?

Het magische woord ”Olaplex” kan ik inmiddels wel dromen, en heb je diverse keren voorbij zien komen op de blog. Maar mocht je deze items nou net gemist hebben, dan leg ik het je heel graag nog een keertje uit. De Olaplex herstelbehandeling is een speciale methode om ernstig beschadigd haar te herstellen, en bestaat uit drie stappen. De eerste twee stappen vinden plaats in de salon, en moeten uitgevoerd worden door professionals. Om de herstelbehandeling compleet te maken, is het wel belangrijk dat je thuis zelf nog eens op reguliere basis je haar behandeld met Olaplex No. 3. Dit houdt het haar sterk en vitaal. Je kunt het o.a. gebruiken bij ontkleuren, balayages, highlights, extensions, normale kleuringen en toners, permanenten, kniplotion, vóór keratine-behandelingen of bij aparte behandeling bij extreem beschadigd haar, zoals dat van moi.

De Olaplex herstelbehandeling in de praktijk

De behandeling startte met een gewone wasbeurt waarbij een doorsnee shampoo wordt gebruikt. Daarna werd mijn haar handdoek droog gemaakt, en ging het Olaplex No. 1 in mijn haar. Dit toffe product is de eerste stap van de behandeling, en voorkomt dat je haar afbreekt en schade oploopt tijdens een kleurbehandeling. Normaliter wordt dit product dus toegevoegd aan een kleur- of blondeerformule als bescherming. Maar je kunt het dus ook als extra treatment gebruiken zonder verf, zoals bij mij het geval is. Om je haar zo goed mogelijk te behandelen moet de Olaplex No. 1 in totaal zo’n 15 minuten intrekken. Genoeg tijd om even heerlijk door een tijdschrift te bladeren!

De voor- en na foto van de Olaplex herstelbehandeling

Na de 15 minuten en een glaasje water verder werd het tijd om Olaplex No. 1 uit te spoelen en Olaplex nr. 2 aan te brengen. Dit tweede product wordt ook wel de Olaplex Mini-Treatment genoemd en is uitermate geschikt als kniplotion. Olaplex No. 2 moest dit keer zo’n 20 minuutjes intrekken. Iets langer dan het eerste product, maar hoe langer het er in blijft zitten, hoe beter het resultaat. Daarna werd Olaplex No. 2 met verzorgende crème uit mijn haar gewassen, en kreeg ik nog een hoofdmassage. Oh, dit was zó lekker na een werkdag. Goddelijk dus. Tot slot werd mijn haar in model geföhnd mét een beschermd serum. Het resultaat? Sterk, glanzend en gezond haar, dus ik kan er voorlopig weer tegenaan. Yay!

Na de behandeling én Olaplex No. 3

Om de kwaliteit van mijn haar zo goed mogelijk bij te houden, bracht ik de volgende dag de Olaplex No. 3 in mijn haar aan. Zoals je misschien weet, ben ik groot fan van dit product. Ik heb hier dan ook pas geleden nog een uitgebreid artikel over geschreven. Deze lees je hier! Hoewel ik er niet over uitgepraat raak, zal ik er dit keer niet te veel op in gaan. Maar ik zal een poging wagen om het kort samen te vatten; Olaplex No. 3 is de thuisbehandeling van Olaplex systeem. Dit product zorgt er min of meer voor dat je zo nu en dan je haar extra in de watten kunt leggen. Vooral als je vaak je haar krult. Kortom, dit product dient als kers op de taart!

Maak zelf kennis met de Olaplex herstelbehandeling!

Wil jij ook een Olaplex herstelbehandeling uitproberen? Dat kan! Cosmo Hairstyling IJmuiden heeft nu een zeer aantrekkelijke actie voor slechts €25,- om je haar een ultieme boost te geven. Voor meer informatie over deze te gekke actie verwijs ik je door naar hun Facebookpagina, waar ze onlangs dé Social Media Award voor hebben ontvangen.

Ben jij al bekend met de Olaplex herstelbehandeling?

Invest in your hair, it is the crown you never take of.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *