Op vakantie hadden we een lopend buffet met van alles te eten. Heel lekker. Ze hadden verschillende soorten pasta, pizza’s, patat, salades, noem maar op, voor ieder wat wils. Nu hadden ze ook een paar keer pasta carbonara. As ze dat hadden nam ik altijd wel een bordje want ik ben dit erg lekker gaan vinden op vakantie. Ik wilde het thuis ook gaan maken, nu is dit niet zo een moeilijk recept, dus dit moest mij helemaal gaan lukken!

Pasta carbonara met groente 

In Kos hadden ze geen groente erin. Alleen wat peterselie. Natuurlijk wil ik het wel een beetje gezond houden dus doe ik er lekker wat groente in! Normaal zitten er champignons in, maar deze lust ik dus echt niet. Deze laat ik er daarom lekker uit. Maar als jij het wel lekker vind kan je deze natuurlijk wel toevoegen. Pasta carbonara heeft een ei/kaas saus, wat spekjes of hamblokjes, en ik voeg wat paprika, prei en uitjes doorheen voor de bite. Ik kan nu al niet wachten!

De benodigdheden

Voor ongeveer 4 porties.

-Pasta sliertjes. (Of strikjes, tortellini, enz, wat je zelf lekker vind).

-Een half bakje hamblokjes, en een half bakje spekjes. Als je één van de twee niet lust laat je deze er lekker uit. Op Kos maken ze het met hamblokjes maar ik ben ook gek op spek.

-1 puntpaprika rood

-1 witte ui

-Een halve tot hele prei

-2 teentjes knoflook

-2 eieren

-geraspte kaas (parmezaanse of normale)

-peterselie vers.

-150 ml. kookroom

-peper

-100 gram hamblokjes

-125 gram spek

De bereiding

5 min. Voorbereiding, 8 tot 10 min. wachten, in totaal 15 minuten werk.

Stap 1. Doe wat water in een waterkoker en zet deze aan. Als het water gekookt is giet het in een grote pan voor de pasta en laat dit nog even goed borrelen.

Stap 2. Snijd ondertussen de groentes in stukjes. De prei kan je in halve ringen snijden.

Stap 3. Voeg de pasta toe in het kokende water en zet een timer op 8 min. (De exacte tijd van jou pasta staat op het zakje. Het mijne moet 8 min.)

Stap 4. Bak het spek en de hamblokjes in een koekenpan zodat het spek lekker krokant wordt. Daarna voeg je de groente toe en bak dit kort mee.

Stap 5. De saus. Doe de twee eieren in een schaaltje en meng de kookroom daar doorheen. Voeg ook wat kaas toe.

Stap 6. Giet de spaghetti af en voeg de groente toe bij de sliertjes. Haal alles van het vuur. De spaghetti mag namelijk niet te heet zijn voor de saus anders gaat het ei stollen en dat is niet de bedoeling. Giet de saus op de iets afgekoelde spaghetti en roer dit goed door.

Stap 7. Snijd eventueel wat peterselie. Serveer de pasta op een bord met wat peterselie erop en eventueel nog wat geraspte kaas. En dan smullen maar!

Jummy in my tummy

Smaakt de pasta net zo lekker als op vakantie? Ja, het was erg lekker met de groente erin en het vulde goed! Voor herhaling vatbaar? Yes! Ik had nog over, en heb dit in de vriezer gedaan. Dus voor de volgende keer weer een lekkere maaltijd!

Wat is jou lievelings pasta?

Life is a combination of magic and pasta.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *